avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii intracomunitare

O societate (A) inregistrata ca platitoare de TVA in Romania, cu sediul in Romania, efectueaza teste pentru o societate din UE (B), inregistrata ca platitoare de TVA in tara de origine. Cum se procedeaza in acest caz? Societatea A sau B plateste TVA? Se emite factura cu sau fara TVA?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:58, 1 Iulie 2010
intrucat operatiunea nu se incadreaza la nici una din exceptiile prevazute de art. 133 cod fiscal, se va aplica regula generala B2B, iar societatea A va factura fara tva, deci societatea B este persoana obliagata la plata taxei in tara sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)