avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura

Bună ziua,

O procură întocmită in Canada, prin care este mandat un reprezentant al titularului în ţară, in vederea intocmirii documentaţiei necesare pentru vânzarea unui imobil şi pentru perfectarea tranzacţiei, are valoare juridică la noi?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: edivas , utilizator 19:55, 1 Iulie 2010
Cum sa nu aiba? Daca obiectul mandatului a fost specificat in mod clar, normal ca este valabila!
Mai exact, doar cu traducere autorizată?
Of course ....
Procura se face la un notar si se apostileaza!
Cand procura ajunge in Romania aceasta trebuie tradusa de un traducator autorizat si legalizata de un notar(traducere legalizata.) dupa aceea este perfect valabila!
Atentie, este bine ca mai intai sa mergeti in la un notar in Romania, care sa va faca un model de procura, cu continutul care va intereseaza. Transmiteti acest model persoanei din Canada, astfel incat procura ce o veti primi sa fiti sigur ca e OK. Eu asa am procedat.....
vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)
Ce fel de act / cerere este necesara pentru a actiona in numele unui ong american in romania alex16ss alex16ss Mentionez ca ONG-ul nu este prezent in Romania si doreste ca eu sa il reprezint prin organizarea unui eveniment, oferindu-mi drepturi depline de a organiza, ... (vezi toată discuția)