avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Modificare pret dupa platirea avansului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Modificare pret dupa platirea avansului

Buna ziua,

Am urmatoarea problema cu un magazin de bijuterii: in urma cu aproximativ 2 saptamani, am facut o comanda de verighete, pentru care am platit un avans, la pretul de 110RON/g.
Astazi am fost instiintat telefonic, ca pretul aurului a crescut la 138RON/g din cauza TVA-ului (desi 5% ar insemna doar 5,5RON, suma pe care as fi de acord sa o platesc) si ca daca mai doresc verighetele la acest pret, daca nu imi va fi returnat avansul.

Eu vreau verighetele pt ca nu mai am timp sa comand altele, dar nu mi se pare corect pretul pe care mi l-au impus ei.

Daca le iau cu acest pret si sesizez OPC-ul sau ii dau in judecata dupa aceea, as rezolva ceva avand in vedere ca am chitanta si factura de cand am platit avansul?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:12, 2 Iulie 2010
Factura este doar pentru avans? Nu aveti si un contract? De unde rezulta ca ati platit avansul pentru un gramaj la valoarea care spuneti?
Este foarte important cat de explicita este factura!
sugarcos a scris:

Buna ziua,

Am urmatoarea problema cu un magazin de bijuterii: in urma cu aproximativ 2 saptamani, am facut o comanda de verighete, pentru care am platit un avans, la pretul de 110RON/g.
Astazi am fost instiintat telefonic, ca pretul aurului a crescut la 138RON/g din cauza TVA-ului (desi 5% ar insemna doar 5,5RON, suma pe care as fi de acord sa o platesc) si ca daca mai doresc verighetele la acest pret, daca nu imi va fi returnat avansul.

Pretul aurului nu a crescut din cauze de TVA ci din cauze economice globale.
Cand ati comandat ce ati comandat n-ai primit macar o proforma ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare pret dupa avans ScSSoft ScSSoft Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu o achizitie la un magazin de bijuterii si as vrea sa stiu daca m-ar putea indruma cineva. Am facut o comanda de ... (vezi toată discuția)
Achizitionari bunuri si nerespectarea termenului de livrare Diana_Dienush Diana_Dienush Buna ziua, As dori o recomandare din partea dvs. Problema sta in felul urmator: Am fost recent la magazinul X de bijuterii si am cerut sa ne prezinte ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda bijuterii neconforme cu reclama RIonescu81 RIonescu81 Buna ziua ! Imi permit sa va deranjez cu o istorie si o intrebare. Am facut o comanda de verighete la un producator de bijuterii in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)