avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata accizelor pt bauturi alcoolice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata accizelor pt bauturi alcoolice

am o speta, nimeni nu-mi poate da un raspuns concret. este vorba despre cumpararea unei cantitati mari de baututri alcoolice dintr-o tara din spatiul comunitar(bulgaria). se platesc accizele pe bauturile alcoolice la exportator(bulagaria). tva-ul este achiat in tara de firma importatoare. intrebarea mea este urmatoarea: se mai platesc accizele si in tara noastra, daca ele au fost platite odata la exportator in bulgaria? astept raspuns insotit de legislatia in vigoare
Cel mai recent răspuns: meg , utilizator 21:14, 13 Septembrie 2007
Da, accizele trebuie achitate si in Romania. A se vedea in acest sens Codul Fiscal, art.192 ind.4
"(1) In cazul in care produsele supuse accizelor, care au fost eliberate deja in consum intr-un stat membru, sunt detinute in scopuri comerciale in Romania, acciza va fi perceputa in Romania.

(2) Sunt considerate scopuri comerciale toate scopurile, altele decat nevoile proprii ale persoanelor fizice.

(3) Acciza este datorata, dupa caz, de catre comerciantul din Romania sau de persoana care primeste produsele pentru utilizare in Romania.

(4) Produsele prevazute la alin. (1) circula intre statul membru in care au fost deja eliberate in consum si Romania, insotite de documentul de insotire simplificat.

(5) Comerciantul sau persoana la care se face referire la alin. (3) trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

a) inaintea expedierii produselor sa dea o declaratie autoritatilor fiscale competente in legatura cu locul unde urmeaza sa fie primite acestea si sa garanteze plata accizelor;

b) sa plateasca accizele, potrivit prevederilor art. 193;

c) sa se supuna oricaror controale care sa permita autoritatii fiscale competente confirmarea primirii efective a marfurilor si plata corespunzatoare a accizelor.

(6) In cazul produselor supuse accizelor, care au fost deja eliberate in consum in Romania si care sunt livrate intr-un alt stat membru, comerciantul care a efectuat livrarea poate beneficia de restituirea accizelor platite in Romania, conform art. 1926."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)
Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)
Cine plateste tva MetallicA MetallicA Buna ziua! Doresc sa export bunuri achizitionate din China in UE. As dori sa stiu cine plateste TVA in acest caz. Firma mea sau firma din alte state din ... (vezi toată discuția)