avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor

Buna ziua,

Conform HG 400/2003, poti solicita scutirea de la plata intretinerii daca persoana lipseste cel putin 15 zile calendaristice. Administratia refuza sa dea curs cererii deoarece sustin ei cele 15 zile trebuie sa fie consecutive, ei traduc calendaristice prin consecutive. Ce este de facut ?:((
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2007
sanicol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:37, 4 Martie 2008
Tind sa dau dreptate adminului. Ar insemna ca cei care lucreaza 12 cu 24 sa fie scutiti de la plata intretinerii intrucat ei sunt prezenti in apartament o zi da si una nu, adica 15 zile pe luna lipsesc de acasa.
Dacă în Statutul Asociaţiei de Proprietari s-a stabilit această perioadă ca fiind 15 zile consecutive, aşa va fi, şi Dvs. veţi respecta această hotărâre...

Cereţi preşedintelui Statutul ptr. studiu, şi acţionaţi în consecinţă....
Din pacate n-am expus problema cum trebuie. Sotul este plecat in delegatii, locuieste la hotel 5 zile pe saptamana, acasa locuieste doar 2 zile. In total cam 20 si ceva plecat, mai putin de 10 acasa. Administratia refuza sa dea acordul montarii de contori pe apa calda si rece, ceea ce ar rezolva problema, as plati cat consum si gata. Refuza si scoaterea de la intretinere pe motiv ca nu sunt 15 zile consecutive .
Statutul primeaza legii ?
Nu invers? :O
~ Conținut șters la cerere ~
La unele blocuri in situatii similare , se calculeaza si jumatate de persoana pe luna. Discutati cu ei ,pentru ca fiind colocatari ar trebui sa stie realitatea. Daca nu gasiti intelegere , solicitati in scris.

Alte discuții în legătură

Administratorul mi-a mai adaugat o persoana la intretinere fortat. are voie? ana-cristina ana-cristina Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc care abuzeaza! deea_elena deea_elena Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o ... (vezi toată discuția)
Scutire cheltuieli persoana lipsa din localitate Elidor Elidor Buna seara si HRISTOS A INVIAT ! Am o urgenta si nu am timp sa rascolesc leg.230/2007 asa ca va intreb : [b]la cate zile consecutive de absenta din ... (vezi toată discuția)