Va rog sa ma ajutati
Art. 96 din Legea 161/2003 la zi
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.
Se poate prevala de aceste prevederi si un functionar public cu statut special? sau se merge pe Statutul politistului?
Mersi mult.
Nu se poate prevala de aceste prevederi. Potrivit art. 78, alin. (1) din Legea nr. 360/2002, "dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale altor acte normative în vigoare aplicabile funcţionarului public, în situaţia în care domeniile respective nu sunt reglementate în legislaţia specifica politistului".
Or, situatia la care faceti referire este reglementata prin art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002.
Speram sa primesc alte mesaje :( si eu i-am spus persoanei in cauza acelasi lucru dar am apelat si la voi pt ca eu sunt un jurist prost - nu reusesc sa gasesc solutii de ocolit legal legea :">
Speram sa primesc alte mesaje :( si eu i-am spus persoanei in cauza acelasi lucru dar am apelat si la voi pt ca eu sunt un jurist prost - nu reusesc sa gasesc solutii de ocolit legal legea :">
:) Nu exista "solutii de ocolit legal legea" atunci cand prevederile sunt imperative.