avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatii

Va rog care imi poate da un raspuns bazat pe legislatie, referitor la o lucrare in care autoritatea contractanta imi cerea cifra de afaceri iar eu i-am dat-o conf. ord 553 din 1999 la care am actualizat valorile.
Raspunsul lor este ca ACEAST ORDONANTA FACE REFERIRE LA OUG 12/1993 CARE E ABROGATA CU OUG 60/2000, LA RANDUL EI ABROGATA CU 34/2006 SI IN CARE NU SE MAI SPECIFICA DE REACTUALIZARE.
Intrebare: mai exista vreo norma care nu e abrogata si care mai 'sta in picioare'?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 08:55, 2 Iulie 2010
Din cate cunosc eu ...nu.
doresc raspunsuri pertinente si foarte la obiect, ma descalifica si pierd licitatia. Deci exista vreo norma de aplicare in care sa pot reactualiza valorile cifrelor de afaceri din ultimii 3 ani?
Daca nu mai exista de ce oare nu se mai pomeneste de aceste indexari? Nu putem compara valorile din anul 2007 cu valorile din 2009 - ale cifrelor de afaceri - decat pe baza indicelui de inflatie. - logic si normal -
art.185, alin. 1, lit.c, din OUG 34: "declaratii privind cifra de afaceri globala sau, daca este cazul, privind cifra de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului intr-o perioada anterioara, care vizeaza activitatea din cel mult ultimii trei ani, in masura in care informatiile respective sunt disponibile". Tocmai de aceea se cere pentru "cel mult ultimii 3 ani", pentru a fi relevante prin cifra lor, fara a fi nevoie sa fie indexate.
Cifrele de afaceri prezentate sunt cele ce reies din situatiile financiare de la sfarsitul anului(bilant, cont profit si pierdere), tocmai de aceea se cer si bilanturile, pentru a putea fi comparate. Evident ca acele situatii financiare nu contin cifra de afaceri indexata. De asemenea OUG 34 si HG 925, legile dupa care se desfasoara achizitiile publice fac referire la prezentarea de date seci, nu actualizate(cifre de afaceri, valori de contracte, etc.).

In opinia mea, intrucat ati prezentat formularul cu cifra de afaceri, era normal ca AC sa va ceara clarificari, iar in masura in care acestea sunt temeinic justificate, sa le accepte, in conditiile in care nu afecteaza oferta. Dar acest lucru depinde de multi factori, mai ales de ce cuprinde DA si de modul in care dvs. ati prezentat oferta.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie care nu se mai sfarseste corstef corstef Daca deschiderea ofertelor s-a facut la 04.11.2011, iar valabilitatea ofertei este de 90 de zile (pana la 04.02.2012) si, ca si ofertant nu am fost ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica mihai alexandru mihai alexandru se participa la o licitatie iar din toate persoanele partcipante ramane doar una restul fiind descalificate pe motivul intocmirii dosarului.(lipsesc anumite ... (vezi toată discuția)
Solicitare de clarificari - speta justificare cifra de afaceri dana_burca dana_burca Buna ziua, Sunt un operator economic si ma confrunt cu urmatoarea speta privind o licitatie depusa. Am depus o oferta in cadrul unei Asocieri, iar unul din ... (vezi toată discuția)