avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot renunta la copil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot renunta la copil?

daca am un copil in urma unei casatorii, acesta a fost incredintat mamei cu acordul meu si conditia sa-l vad la fiecare sfarsit de saptamana si sa ma pot ocupa de educatia lui, si sunt obligat la plata pensiei de intretinere.Stiu ca sunt obligat sa platesc pensia de intretinere.OK dar daca ea nu respecta sentinta, chiar si dupa ce a primit mai multe notificari de la executor?ce pot face?copilul nu vrea sa vina la mine chiar daca i-sm facut tot timpul pe plac si i-am dat tot ce mi-a cerut.Ce pot face in situatia asta?pot renunta la copil? pot sa fac ceva sa nu mai poarte numele meu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 1 Iulie 2010
Nu puteti face nimic...din fericire.
Pensia alimentara a fost instituita pentru a se asigura nevoile copilului .. nu e o plata pe care o faceti cu scopul de a va asigura iubirea copilului. Pentru asta trebuie sa faceti cu totul altceva.
Un copil nu e o haina la care puteti renunta cand nu va mai place sau nu va mai vine.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
iulia., utilizator
Nu puteti face nimic in privinta schimbarii numelui.
Puteti incerca sa executati hotararea desi va fi greu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti ghiocelul ghiocelul 1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)