avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OUG nr. 59/2010
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OUG nr. 59/2010

comform OUG Art. 252. — (1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat dupa cum urmeaza:
a) cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.

Intrebare: daca detin proprietati de la parintii si bunicii mei dar prin act de vanzare-cumparare beneficiez de aliniatul (2) ?????

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:32, 1 Iulie 2010
Nu intra sub incidenta imobilele dobandite prin "mostenire legala" (certificat de mostenitor), adica dupa decesul autorilor si nu "prin acte juridice intre vii" (contract vanzare-cumparare, donatie, schimb, tranzactie, etc).
parea mea e ca nu beneficiati de aceasta prevedere ci va incadrati perfect la prevederile ei.
din pacate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare a -3-a locuinta jonel jonel Eu si sotia avem deja un apartament si o garsoniera . Ea a mostenit un apartament intr-un complex nou rezidential si impozitul pe cladire este ca si la a treia ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinte Srb Srb In 2012 am dobandit printr-un contract de vanzare cumparare un apartament in predeal. Acuma am dobandit la fel unul in Bucuresti. Eu am buletin de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri miha5 miha5 Stiu ca in anii precedenti daca am mai multe cladiri- in cazul meu 7 apatamente si 3 case- eram scutita de plata impozitului majorat daca aveam contracte de ... (vezi toată discuția)