Stiu ca in anii precedenti daca am mai multe cladiri- in cazul meu 7 apatamente si 3 case- eram scutita de plata impozitului majorat daca aveam contracte de inchiriere pe ele. Acum , insa, cei de la primarie mi-au spus ca urmeaza a plati cu 65% a doua locuinta cu 150% a 3 etc cu toate ca contractele de inchiriere mai sunt valabile. Este posibil prin noua lege OUG 59/2010 sa nu mai tina cont de contractele de inchiriere?
Cu respect Mihaela
ART. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
Deci nu se majoreaza numai pentru cladirile dobandite prin succesiune legala.
termenul de "succesiune legala" inseamna mostenire? pt ca eu am cumparat toate proprietatile si vor sa ma impoziteze cu 65% prima locuinta, 150% a doua etc... iar in acest caz nu cred ca e legal
Imi cer scuze pt rapunsul meu, ajutorul oferit de dvs este binevenit, doar ca mi-a trebuit un scaun ca sa ocup loc cand mi-au spus cat am de plata pe locuintele care cu greu si multe eforturi le-am cumparat. Cu respect , Mihaela
Impozit apartament
shumi84
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatorul caz.
Am un apartatament (al 2-lea) proprietate personala pe care l-am inchiriat unei persoane ... (vezi toată discuția)