avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Exista un termen legal pentru refuzarea la plata unor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Exista un termen legal pentru refuzarea la plata unor marfuri livrate/facturate ?

In luna iulie 2009 am vandut/facturat unele produse unei alte societati comerciale.
Pt contravaloare am primit bilete la ordin. M-a tot dus cu vorba... si in timp am acceptat de mai multe ori schimbarea BO ajunse la scadenta. M-am suparat (dupa 1 an de asteptare) si am introdus la plata BO.
Ca urmare, clientul, acum in iulie 2010 :O ... emite in scris un ''refuz la plata'' a facturilor respective invocand tot felul de motive...:O
Exista vreun termen legal... vreo reglementare care sa lamureasca modul/procedura de refuzare la plata a unor produse/facturi ?
Cel mai recent răspuns: costic , utilizator 13:43, 2 Iulie 2010
Termen legal nu exista.
In acest caz se aplica prevederile contractuale.
cum zice si colegul, daca aveti un contract vedeti ce stipuleaza la receptia marfii dpv calitativ, cantitativ si termene.
sa nu va treziti ca sunteti in situatia sa platiti conservarea si depozitatea marfii vanduta de dvs.
luati masuri in ceea ce priveste neacoperirea biletului si consultati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen legal pentru refuzarea unor marfuri facturate ? TipOK TipOK In luna iulie 2009 am vandut/facturat unele produse unei alte societati comerciale. Pt contravaloare am primit bilete la ordin. M-a tot dus cu vorba... si in ... (vezi toată discuția)
Semnarea facturii cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare legata de facturi: 1.)In momentul cand se semneaza o factura de primire, asta insemana ca esti de acord cu suma respectiva de pe ... (vezi toată discuția)
Pot bloca bo scadent pentru neconformitatea produselor? murarupetrea murarupetrea Am facut o comanda de produse ceramice pentru instalatii electrice. Am primit confirmarea cu desene la produsele pe care le au in fabricatia curenta si am ... (vezi toată discuția)