avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actele necesare in urma unui deces in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actele necesare in urma unui deces in familie

cum putem afla calea de urmat pentruintrarea in posesia mosteniri
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:40, 1 Iulie 2010
Solutia este dezbaterea succesiunii. Se poate face la notariatul in a carui raza de competenta s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului. Pentru asta, mergeti la primarie si solicitati Anexa nr.1, sau se poate face o tranzactie in instanta. Recomand totusi prima varianta.
trebuie sa margeti la notar unde va da o fouie cu toate actele necesare sunt multe si multe drumuri si bani
la un birou notarial din raza ultimului domiciliu al defunctului.
actele necesare sunt:
-certificat deces in original/ copie legalizata
-acte de stare civila ale mostenitorilor
-acte de proprietate imobile etc...
-certificat de atestare fiscala
-2 martori.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)