avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu sarcina si lauzie iulie 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu sarcina si lauzie iulie 2010

Incepand din 1 iulie , se reduce valoarea pentru concedu de sarcina si lauzie ?
Se aplica pentru acest tip de concediu reducerea cu 25% ?


Ce impozite se platesc pentru concediu de sarcina si Lauzie ?

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 15:29, 11 August 2010
Va rugam dl. avocati si consilieri juridici, explicati daca concediile medicale suportate de la FNUASS intra sub incidenta Legii 118/2010, art.1. Ele intra in cunatum brut al salariilor.....dar e oare corect sa il diminuam cu 25%???B-)
Legea nr.118/2010 nu face referire la OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Astfel, cunatumul brut al indemnizatiei de concediu medical (concediul de maternitate are caracterul unui concediu medical) nu se reduce cu 25%, insa indemnizatia se va diminua prin faptul ca incepand cu luna iulie se reduc veniturile cu 25%.

Din cuantumul brut al indemnizatiei de maternitate se retin doar CAS (contributia de asigurari sociale se calculeaza la salariul minim brut pe economie, astfel: 600*10.5%*nr.zile cm/nr.zile lucratoare in luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere 25% miha02 miha02 Buna ziua, Am o mare rugaminte in legatura cu aplicarea Legii 118 / 2010. Intrebarea este: 25% se scad din indemnizatiile pentru incapacitate temporara de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si post natal este afectat de reducerea de 25%? sebatian camelia sebatian camelia buna ziua, ma numescx camelia si as vrea sa stiu daca la calculul concediului de 126 zile pentru sarcina si lauzie se scade procentul de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal se reduce cu 25%? miculescutatiana miculescutatiana Buna ziua, Am intrat in concediu prenatal incepand cu data de 1 iulie 2010, spuneti-mi va rog daca este legala reducerea indemnizatiei cu 25%. Am citit ... (vezi toată discuția)