avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecere copil minor pe numele mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecere copil minor pe numele mamei

Spunetimi va rog care sunt demersurile ce treb sa le fac pentru a-mi trece copilul pe numele meu,am avut o relatie de 4 ani sa nascut acest copilas cu 6 luni in urma,tatal la recunoscut si doar atit,nu si-a sumat nici un fel de responsabilitate fata de el,in cele din urma ne-am daspartit,cind copilasul avea 3 luni,ce trebuie sa fac.??Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:53, 1 Iulie 2010
Introduceti actiune la instanta de judecata pentru incredintarea minorului si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Multumeesc.....pe mine la momentul de fata nu ma mai intereseaza nimik ,nu mai vreau nimik de la tatal copilului ....pentru ca el mia spus ca oricind doresc este de acord sa treaca copilul pe numele meu .....si eu acum asta imi doresk..
Si peste 6 luni o sa va doriti altceva?
Nu ne jucam cu numele minorilor.

Totusi, puteti incerca pe cale administrativa.
tot va trebui sa-l chemati in judecata pt incredintare minor, sa nu mai depindeti de tatal copilului, pensie i se cuvine copilului (puteti sa-i primiti in cont pe numele lui).
numele i-l puteti schimba pe cale administrativa, cu acordul scris al tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cer ajutor urgent daryo daryo am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)
O mama disperata,cer ajutor daryo daryo am un copilas de 6 luni cu concubinul luindui si numele insa eu mam despartit cand avea doar 3 luni ,eu sunt maritata si acum nu pot sa mai scap de concubin ... (vezi toată discuția)