avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen pentru plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen pentru plangere contraventionala

Cine imi poate spune cum se calculeaza termenul de 15 zile pentru inaintarea unei plangeri la adresa procesului verbal de constatare a contraventiei?

Eu stiam ca se aplica metoda de calcul pe zile libere, adica nu intra in calcul prima si ultima zi. Dar se pare ca instanta de judecata ma contrazice. O contestatie depusa in ultima zi dupa metoda de calcul pe zile libere a fost respinsa ca tardiva. Poate cineva sa imi spuna de ce?

Mai concret, pentru un proces verbal incheiat in data de 17 ianuarie a fost depusa plangerea in data de 2 februarie. :-/
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 14:55, 4 Iulie 2007
si mie mi se pare ca 1 feb ar fi ultima zi, dar fa recurs si incerca sa convingi instanta sa-l admita
E facut deja recursul, doar ca nu inteleg solutia instantei de a respinge plangerea ca tardiva...

Spuneai ca si tie ti se pare ca 1 feb ar fi ultima zi... Imi spui, te rog, si mie daca ai ceva concret pe care te bazezi? Inca nu e tarziu sa precizez motivele de recurs...
Ultima zi e in 2 februarie.
Calculul se face in baza art. 101 alin. (1) Cod proc civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardiv sau nu? alin2106 alin2106 Am primit un p-v pe 6 iunie. Am avut termen 15 zile pt contestatie. Am depus-o pe 25 iunie. E tardiv sau nu? De ce? (vezi toată discuția)
Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)
Recurs florescuvalentin florescuvalentin Am avut o hotarare judecatoreasca care s-a dat pe 25.11.2010 cu drept de recurs. Care este ultima zi de depunere a recursului??Dar data de 01 12 2010 intra in ... (vezi toată discuția)