avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tardiv sau nu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tardiv sau nu?

Am primit un p-v pe 6 iunie. Am avut termen 15 zile pt contestatie. Am depus-o pe 25 iunie. E tardiv sau nu? De ce?
Cel mai recent răspuns: bot , utilizator 14:03, 28 Iunie 2013
Nu, pentru ca ati depus plangerea pana in termenul de 15 zile(ziua primirii p-v nu se ia in calcul, zilele libere nu se iau in calcul, deasemeni daca a 15 a zi daca cade sambata se prelungeste termenul pana la prima zi lucratoare; 24 06 a fost zi libera deci prima zi lucratoare dupa weeken a fost marti 25. 06.)
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Manole Dumitru, utilizator
Termenul de contestatiede 15 zile curge de la data luarii la cunostinta.
Potrivit art. 47 din OG nr. 2/2001, dispozitiile acestui act normativ se completeaza cu dispozitiile Codului de procedura civila. Conform art. 101, alin. (1) Cod procedura civila, termenele se calculeaza pe zile libere, neintrand in calcul nici ziua in care a inceput termenul, nici ziua in care acesta s-a sfarsit. Deci termenul de specialitate corect este zile libere, nu zile calendaristice, lucratoare sau mai stiu eu cum.

In termenul pe zile libere, asa cum rezulta si din prevederile art. 101, alin. (1) Cod procedura civila, nu intra in calcul prima si ultima zi.
Daca ati primit un proces verbal de contraventie in data de 06.06.2013, ultima zi in care puteti sa depuneti plangerea contraventionala la instanta este 27.06.2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 15 zile de formulare a unei plangeri contraventionale? kripteya kripteya vreau sa stiu exact,argumentat cu articol din codul de procedura civila -alte legi,spete - daca cele 15 zile pentru a depune contestatie la procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Termen introducere plangere contraventionala condamnante condamnante Bună ziua. La data de 26.11.2012 s-a constatat o contravenţie. S-a încheiat un proces verbal, care a ajuns la persoana sancţionată la data de 11.12.2012. ... (vezi toată discuția)