avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Am avut o hotarare judecatoreasca care s-a dat pe 25.11.2010 cu drept de recurs. Care este ultima zi de depunere a recursului??Dar data de 01 12 2010 intra in calculul celor 15 zile???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 18 Februarie 2011
se calculeaza de la data cand v-a fost comunicat. se numara de la prima zi cand ati primit-o cincisprezece zile. ultima inclusiv. mie imi pare tardiv ca suntem in 18 feb deja
cele 15 zile se calculeaza de la data cand v-a fost comunicata sentinta. nu cred ca s-a pronuntat sentinta pe 25.11 si pe 1 decembrie deja v-a fost comunicat motivarea! sunt astfel de sentinte care nici dupa 3-4 luni nu se motiveaza si nu se comunica!
Termenele; 15 zile de la comunicare; nu se ea in calcul prima zi de comunicare, zilele (sambata si duminica) deasemeni zilele care sunt declarate prin Decrete si Legi zile nationale libere. Cererea de recurs se poate pune in a 15 zi pana la ora 12,00. Iar daca a 15 a zi cade intr-o zi libera se prelungeste termenul pana la prima zi lucratoare ora 12,00
Cam acesta este raspunsul al intrebarea D-voastra
florescuvalentin a scris:

Am avut o hotarare judecatoreasca care s-a dat pe 25.11.2010 cu drept de recurs. Care este ultima zi de depunere a recursului??Dar data de 01 12 2010 intra in calculul celor 15 zile???


Cand ati primit hotararea judecatoreasca? ... de la aceasta data se calculeaza termnul de recurs, potrivit art.101 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea termenelor handsu handsu Ce aplicatiune practica are termenul de 15 zile , de expl.? Conform art. 101 alin.1 Cod procedura civila nu intra in socoteala [b]nici ziua in care a ... (vezi toată discuția)
Termen de formulare a recursului - tardivitate sau nu? purenciu55 purenciu55 Am facut recurs impotriva unei sentinte. In sentinta recurata mi se spunea ca am 15 zile de la comunicare pentru a formula recurs. Mi s-a comunicat sentinta in ... (vezi toată discuția)
Sentinta pensie intretinere buiavasi buiavasi buna dimineata!as dori sa imi precizati cum se socotesc cele 15 zile in care ai dreptul sa faci recurs, in zile calendaristice sau lucratoare de la data ... (vezi toată discuția)