Am facut recurs impotriva unei sentinte. In sentinta recurata mi se spunea ca am 15 zile de la comunicare pentru a formula recurs. Mi s-a comunicat sentinta in 15 septembrie 2011. Eu am trimis prin fax la judecatorie recursul in data de 29 septembrie 2011, la ora 14.30. Cu toate acestea, de la registratura judecatoriei mi-au dat numar din data de 30 septembrie. Va rog sa-mi spuneti daca un recurs comunicat instantei prin fax este luat in considerare sau nu? Am dreptul legal de a comunica un recurs judecatoriei prin fax? Exista vreun text legal in acest sens?Avand in vedere ca sentinta mi s-a comunicat in 15 septembrie, pana la ce data puteam sa fac recurs, ca sa nu fie considerat tardiv? La recursuri se socoteste termenul in functie de art. 101 din C.PR.CIV? Daca recursul mi s-a inregistrat la instanta in 30 septembrie 2011, poate fi considerat tardiv sau e in termen?Va multumesc!
Recursul este in termen ... termenul pe zile se socoteste potrivit art.101 C.proc.civ. ...nu intra in calcul prima si ultima zi...in speta, ultima zi in care se putea depune recursul era 3 oct 2011.
Da este luat in considerare, Daca a ajuns la instanta pe 29 inseamna ca a ajuns in a 15 zi si nu este problema, (poate reusiti sa faceti dovada cu OK-ul de fax)
Il puteati trimite pe fax inclusiv in ziua de 30 sept. Este in termen.
Termen de recurs
minulescu35
va rog sa-mi spuneti daca am facut un recurs in termen. Sentinta mi-a fost comunicata in data de 15 septembrie 2011, iar recursul l-am inregistrat la instanta ... (vezi toată discuția)