avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REincepere activitate dupa concediu maternitate 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REincepere activitate dupa concediu maternitate 2 ani

Buna ziua,

In data de 24 iulie 2010 copilul meu implineste 2 ani si ar fi trebuit sa ma intorc la serviciu in cadrul aceluiasi post de pe care am pleact conform legii. In urma unei discutii avute cu seful meu direct cu 2 luni in urma, mi s-a spus ca nu ma mai pot primi pe postul meu deoarece activitatea departamenultului nu justifica doua posturi asemanatoare (sef relatii clienti), cel care m-a inlocuit pe mine in aceasta perioada, fiind angajat pe perioada nedeterminata este preferat in locul meu deoarece ar dura mult timp sa recuperez ce am pierdut in acesti 2 ani. Precizez ca la ITM sunt declarate 2 posturi de sef relatii clienti. Mi s-au dat 2 variante: acceptarea unui alt post de ofiter monitorizare in cadrul altui departament cu incepere de la 1 iulie (mai devreme) sau primirea mea pe pozitia detinuta anterior si concedierea pe motiv de restructurare. Din considerente financiare am fost de acord cu schimbarea postului si a departamentului, insa din prima zi de lucru am aflat ca in departamentul in care nu se justifica o alta persoana motiv pentru care nu ma mai puteau primi se fac interviuri pentru angajarea unei alte persoane.
Va rog sa-mi spuneti daca ma sfatuiti sa dau in judecata aceasta firma, ce sanse de castig as avea in conditiile in care am semnat deja un act aditional cu modificarea functiei, iar discutia de acum 2 luni a fost verbala, nimic in scris. Logic e ca eu nu as fi plecat de buna voie dintr-o pozitie de conducere intr-o pozitie mult inferioara de buna voie, insa legea, e logica ?

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 2 Iulie 2010
Intrucat ati semnat un act aditional ce reprezinta vointa partilor si in plus, nu aveti cum sa dovediti discutia avuta cu angajatorul anterior semnarii actului aditional, nu prea conteaza logica in acest caz, ci acordul de vointa privind mutarea dvs. intr-un alt post, chiar daca acesta este inferior celui detinut anterior intrarii in ccc.
Ati semnat actul aditional, asta insemnand acord mutual. Nu prea ati avea cum dovedi in instanta ca ati avut doua optiuni si ati ales-o pe cea mai putin paguboasa.
Chiar daca v-a amenintat cu restructurarea, legea il obliga sa va tina 6 luni, pentru a va reactualiza cunostintele si deprinderile. Apoi, daca va concedia pt. motivul mentionat, nu mai putea angaja pe postul respectiv pe nimeni, o perioada de 12 luni. Daca totusi, se intampla acest lucru, era obligat sa va cheme mai intai pe dvs.
Era mult mai bine daca ati fi lansat intrebarea anterior semnarii actului aditional.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Minodora Sorian, Consilier juridic
minodora_sorian a scris:

........
Chiar daca v-a amenintat cu restructurarea, legea il obliga sa va tina 6 luni, pentru a va reactualiza cunostintele si deprinderile. Apoi, daca va concedia pt. motivul mentionat, nu mai putea angaja pe postul respectiv pe nimeni, o perioada de 12 luni. Daca totusi, se intampla acest lucru, era obligat sa va cheme mai intai pe dvs.
.............

Nu exista astfel de prevederi in legislatia muncii ... termenul de 6 luni se refera numai la interdictia de concediere pentru necorespundere profesionala ...
In cazul concedierilor individuale, angajatorul poate angaja pe alte posturi in afara postului desfiintat ... in cazul concedierilor colective exista un termen de 9 luni in care nu se pot face angajari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie pe perioada determinata - contract de munca pe perioada nedeterminata adry_de_gennaro adry_de_gennaro Buna, Am urmatoarea situatie si as vrea sa aflu cateva detalii: - sunt angajat al unei companii multinationale din oct 2013 - am contract de munca pe per ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihaidancu2005 mihaidancu2005 Incepand cu data de 11.10.2013 in momentul in care am depus cererea de intrare in concediu de crestere copil mi s-a adus la cunostinta de catre departamentul ... (vezi toată discuția)
Mutare salariat în alt departament Cristian901 Cristian901 Poate sa fie mutat un salariat de pe o poziție de Analist Financiar (departament de controlling), pe o poziție de Economist (departamentul Contabilitate) ... (vezi toată discuția)