avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare salariat în alt departament
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare salariat în alt departament

Poate sa fie mutat un salariat de pe o poziție de Analist Financiar (departament de controlling), pe o poziție de Economist (departamentul Contabilitate) fără acordul acestuia? Precizez ca nu este vorba de o restructurare de posturi, pur și simplu este alegerea șefului de birou
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 11 Ianuarie 2018
Daca nu e de acord, nu, fara discutie in prealabil?
Orice modificare a elementelor din contractul de munca (functie, salariu etc), se face prin act aditional semnat de parti, Daca ati semnat un astfel de act de modificare a functiei pe care o precizati mai sus,e in regula. In caz contrar nu vi se poate modifica functia.
Nuami in anumite situatii se poate modifica functia unilateral.
In care situații?
MUltumesc ca mi ați raspuns referitor la inspecția abuziva.
- situaţii de forţă majoră,
- cu titlu de sancţiune disciplinară
sau
- ca măsură de protecţie a salariatului, (art.48 Codul Muncii)

De asemenea, chiar daca nu este reglementata expres in lege mai exista si delegarea de atributii (de competente).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu neprevazute in fisa postului Cristian901 Cristian901 Buna, Lucrez la o multinațională in departamentul de Controlling si am incadrarea dupa legislatia romana de Economist, de cateva luni bune am alt superior ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca mihaela_1968 mihaela_1968 Exista vreo solutie legala pt. a putea schimba mai usor locul de munca al salariatului? De ex, daca poti trece in CIM ca salariatul isi va desfasura ... (vezi toată discuția)
Modificarea contractului individual de munca Adytzu72 Adytzu72 Daca mi se modifica CIM cu art 48 din codul muncii cu explicatia \"caz de forta majora\" va rog sa imi spuneti si mie ce inseaman acest fapt ? Si daca nu este ... (vezi toată discuția)