avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog, ajutati-ma cu un sfat juridic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog, ajutati-ma cu un sfat juridic

buna seara tuturor,
va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, de ceva vreme ma ocup de parintii din partea mamei, care mai are citiva fratii (mama), sint singura care ma ocup de ei, le administrez pensiile, le dau mincare, ii ingrijesc in adevaratul sens al cuvintului, nici unul din copii nu au grija de ei, ba chiar mai mult ma acuza ca fac acest lucru pentru a incasa pensiile, dar marturie stau bonurile de la medicamente, utilitati, produse pentru ingrijire personala, chiar si imbunatatiri la casa (le-am facut o baie, le-am pus gresie, termopan, le-am schimbat paturile, mobila, etc.), insusi mama mea a devenit inamicul meu numarul unu, ca ii este frica ca voi mosteni eu totul si ca le maninc pensiile, de ceva vreme bunicul s-a imbolnavit si este intr-o situatie grava pe patul de spital, am incercat sa decid eu pentru el, dar am intrebat pe unul din fratii mamei si chiar si pe ea, dar raspunsul a venit din partea lor ca un traznet pe capul meu, ca sa-l iau acasa fara a-l mai opera ceea ce e imposibil, risca sa moara, iar eu nu-i pot da acasa ingrijirea speciala de care are nevoie si am hotarit cu doctorul sa-l operam (l-am mutat la alt spital fara stirea nimanui sa-i pot salva viata), mama nu stie la ce spital este sa nu se duca sa-l poata lua acasa. Bunicul mi-a facut un testament, as dori sa stiu in situatia in care propii copii nu iti dau sansa la viata, acestia mai au dreptul la mostenire, in cazul in care i se pune viata in pericol, ca nu-si dau acordul ca acesta sa aiba dreptul la viata chiar daca are peste 70 de ani, mama zice ca deja si-a trait viata si ca nu trebuie sa-l mai chinuim cu operatii si tratamente inutile, etc.. Ce pot face ca m-a amenintat ca nu am dreptul la nimic chiar daca ma chinui cu ei, amindoi bunici au nevoie de ingrijire speciala ca sint nedeplasabili. Imi vine sa-i denunt ca m-am saturat de tratamentul lor animalic, singura ma lupt cu spitalele, sa le iau si sa le dau medicamentele, sa-i sterg la fund. Va rog inca odata sa nu ma intelegeti gresit, ca ceea ce fac e benevol, nu pentru avere fac asta, ma gindesc ce grija au avut de mine cind eram copil, mi-au oferit totul, nu-i pot lasa acum la batrinete, sa le fiu sprijin acum la nevoie. Am nevoie de sfaturile voastre, ca am si eu copii si am o situatie grea, stau cu soacra si cumnatii, tot timpul cu cearta si scandal, nu ma pot muta acum la bunici ca mama sta cu ei in aceeasi curte si ma ameninta ca nu voi lua nimic ca nu am ce cauta acolo sa ma mut, ca ma va da afara. De vanzare cumparare cu bunicul nu poate fi vorba, ca este intr-o situatie medicala grava. Ce pot face?!!!!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:22, 2 Iulie 2010
Din pacate testamentul este atacabil in limita rezervei succesorale la care au dreptul copiii bunicului. Cel mai indicat era un contract de vanzare cumparare sau un contract de intretinere.
Faceti contract de intretinere.
Pt persoane nedeplasabile vine notarul acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri notariale in cazul in care persoana nu se afla in deplinatatea facultatilor mentale! ionica3727 ionica3727 Buna ziua. In urma unui AVC suferit in luna august anul curent, mama s-a ales cu pierderi de memorie (exista posibilitatea ca pe parcurs ce trece timpul si cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca tatal sa isi viziteze fiica numai in prezenta mea, a mamei? DREX DREX Buna ziua, ma numesc Camelia, am 40 de ani si acum 5 ani am cunoscut un om deosebit, ziceam eu, dupa aproape un an ne-am casatorit. Sotul meu a mai fost ... (vezi toată discuția)
succesiune ContSters456234 ContSters456234 Sunt singura moștenitoare a unchiului meu, care a decedat pe data de 2 Decembrie, fiind necăsătorit si fără copii,având părinții in viața cu vârsta ... (vezi toată discuția)