avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sunt singura moștenitoare a unchiului meu, care a decedat pe data de 2 Decembrie, fiind necăsătorit si fără copii,având părinții in viața cu vârsta de 82 respectiv 68 de ani.Pe mine m-a considerat ca si fiica lui tocmai de aceea eu am fost singura persoana care a avut grija de el, la medic , mâncat, spălat mutându-se la mine pe toata perioada lui critica.Ideea este ca unchiul meu mai are 4 frați dintre care si mama mea. Cei 3 frați nu sunt de acord cu testamentul , nu ma vor pe mine ca fiind unica moștenitoare , întorcând pe bunici mei împotriva mea, neacceptând testamentul nici bunici mei .Am discuta toate aceste lucruri la notar , explicandu-le ca ei dețin doar rezerva moștenitoare de 25% ca părinții eu fiind cu procentul cel mai mare.Eu am nevoie de actul de Moștenitor pe care bunicii mei nu sunt dispuși sa-l semneze , deoarece am probleme cu apartamentul , facturile si unchiul meu deține o pensie privată pe care doar cu certificat de Moștenitor pot intra in posesia ei, pensie pe care la rândul meu vr. asa le-o dau bunicilor mei.Le-am specificat faptul ca apartamentul unchiului meu este al lor si îl pot folosi cum doresc dumnealor, ei nefiind de acord deoarece vor sa-l trec pe numele lor, eu acest lucru nu pot sa-l fac deoarece unchiul meu mi l-a dăruit si mi-a spus sa am grija de el, si stiu ca daca o sa- l trec pe numele bunicilor mei fiind foarte in vârsta nu se vor bucura ei de el, intenția fiind a frățiilor care in continuu ma jignesc si cauta orice cale ca sa imi facă rau.De curând unul dintre frați a spart inchizatoare de la apart si a schimbat iala ca eu sa nu pot intra .Vreau un sfat in ceea ce privește acest lucru, daca pot sa acționez legal, cu un avocat, inca nu s -a deschis succesiunea, apartamentul este nelocuibil, eu imi doresc sa merg acolo sa ma reculeg , ei mi-au tăiat aceste drepturi.Va rog ajutați-ma cu un sfat legal, nu pot sa cad de comun acord cu bunicii mei ca ei sunt influențați de frății unchiului meu care ei nu au nici un drept , si gura moștenitoare in testament sunt eu pentru ca asa a vrut unchiul
Meu , ca lucrurile lui sa ajungă pe mana mea.Ajutati-ma cu un sfat.Va Multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
ContSters456234, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters456234 , utilizator 19:11, 29 Ianuarie 2018
Frații nu sunt mostenitori rezervatari,doar bunicii, Dacă testamentul v-a desemnat ca legatar universal, nu aveți nimic de împărțit cu frații defunctului. Demarați procedura la notar și dacă bunicii nu vor,mergeți la instanța cu încheierea de verificare a evidentelor succesorale emisa de notar.Dacă în timpul procesului unul din bunici decedează, abia atunci au frații drepturi,dar doar de pe urma bunicului/bunicii decdat/decedate.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
avvalentina, utilizator
Asa am sa fac , multumesc,
Inca o întrebate, pot face ceva sa obțin un ordin judecătoresc, pentru faptul ca a schimbat iala la usa, inainte sa se deschidă succesiunea?Iala a fost schimbată de sora mamei mele impreuna cu concubinul ei.
Va Multumesc.
Adresati-Vă polițistului de proximitate, nu au dreptul de a schimba yala.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
avvalentina, utilizator
Multumesc frumos, asa am sa fac.
O zi buna sa aveti.
Buna ziua,

Revin din nou cu o întrebare.Unchiul meu a facut testamentul pe data de 30 Octombrie 2017, iar el in data de 20 Octombrie a început tratamentul de calmante , cu medicamente cu conținut de morfina(fentanyl si sevredol), opioide pentru calmarea durerilor , el a stat sub tratament 2 luni după semnare testa mentului , fiind lucid pana in ultimul moment, conducând, si mașina personală .Notarul nu i- a cerut nici un act medical, deoarece avea 49 de ani mergea pe picioarele lui, conducea mașina personal si nu s-a îndoit de capacitatea lui mintala, restabili inainte de semnarea testamentului.Noi nu ne-am gândit la lucrul acesta, eu si unchiul meu , ca se va ajunge aici după deces.
Frății unchiului meu vor sa se folosească de lucrul acesta ,declarând ca actul nu este valid , fiind fără discernământ.
Cum as putea eu sa dovedesc ca el era capabil mintal ?se poate face acum o expertiza IML după deces , pe baza rezultatelor medicale, ar trebui sa i-au legătura cu medicul oncolog care l-a ținut sub observatie?
Va Multumeac frumos.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
ContSters456234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire Autor Autor In urma cu aprox 20 ani tatal meu cumpara pentru bunicul meu(tatal tatalui meu) de la stat apartamentul in care acesta locuia acesta facand un testament(unul ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa testament kikis kikis Buna ziua! Suspicionam semnatura de pe testamentul unchiului meu decedat ca fiind falsa...Lucrurile s-au intamplat astfel: a cazut, s-a lovit la cap, a intrat ... (vezi toată discuția)