avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In stare de ebrietate si fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In stare de ebrietate si fara permis

Buna ziua!
Am si eu o intrebare : Daca cineva conduce un autoturism, neavand permis de conducere cu o imbibatie acoolica ridicata, la ce se poate astepta din partea justitiei?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:22, 2 Iulie 2010
la o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare
Asta, daca nu-i recidivist.
chiar si daca e recidivist in unele cazuri
doru2032 a scris:

chiar si daca e recidivist in unele cazuri

Da , dar acele "unele cazuri" nu se aplica in speta de fata , ptr ca evident ( presupunand ca ar fi recidivist - desi ne abatem putin ca userul nu vorbeste despre o condamnare anterioara ) , conducerea sub influenta bauturilor alcoolice ( asta daca valoarea alcoolemiei din sange intra in sfera penalului ) si conducerea pe drumuri publice fara a poseda permis de conducere , sunt ambele infractiuni savarsite cu intentie , a caror pedepse prevazute de lege sunt mai mari de un an .
Deci , daca ar exista recidiva in cazul de fata , sigur ar lua cu executare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier (sub influenta bauturilor alcoolice) Lepy Lepy buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la ... (vezi toată discuția)
Prins beat,minor si fara permis cristiano18 cristiano18 Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce ... (vezi toată discuția)
Condusul fara permis si sub influenta alcoolului oli86 oli86 Buna seara. Am condus fara permis de conducere si sub influenta alcoolului, ma oprit politia si am avut 0,80 alcool in aerul expirat. oare poate cineva sa imi ... (vezi toată discuția)