avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire...

In situatia in care ambii parinti sunt in viata si doresc sa vinda tot ceea ce au pentru a da totul numai unuia dintre copii, este legal? Ceilalti copii au dreptul legal de a ridica pretentii asupra unei parti din avere? In situatia in care se concretizeaza acest lucru se mai poate face ceva ca si celorlalti sa le revina o cota parte?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:18, 2 Iulie 2007
pot ataca donatie parintilor catre cel caruia ii dau totul, dar numai dupa decesul parintilor, odata cu dezbaterea succesiunii unde vor cere raportarea donatiilor.
E vanzare sau nu se va plati, in fapt, pretul? Ca daca un om vrea sa-si vanda averea, pretul e real, cinstit etc... atunci asta e! Nimeni nu e obligat sa lase mostenire! Si omul poate vinde oricui.

Daca este o vanzare aparenta, in fapt nu se incaseaza banii ori pretul e derizoriu etc., atunci este o donatie deghizata si se poate "anula" cum v-a spus colegul, dupa deschiderea mostenirii, in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare intre parinti si copii gro013 gro013 Buna ziua, As dosi sa stiu daca vanzarea de catre parintele supravietuitor a casei sale catre unul dintre copii, anuleaza dreptul de mostenire al celorlalti ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? zarra zarra Buna ziua,,, am si eu o intrebare, dar pentru a o pune, o sa explic in mare situatia: in urma cu aproximativ 21 de ani mi-a murit soacra; atunci, s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)
parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) ... Corina271 Corina271 Buna ziua! Parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu cred ca prin donație iar eu sa nu primesc nimic. Noi ... (vezi toată discuția)