avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diminuare pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diminuare pensie de intretinere copil

cine ma poate ajuta cu un model ...pentru diminuare pensie de intretinere...sunt bugetar...si in urma divortului s-a stabilit suma pe care trebuie sa o platesc...suma ce reprezinta 25% din venitul meu...
Cel mai recent răspuns: aaalinaaa , utilizator 12:24, 2 Iulie 2010
Acesta este doar un model orientativ:

Actiune pentru reducerea pensiei de intretinere datorata paratei pentru intretinerea minorului

- Model -

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ............................. (numele si prenumele reclamantului) domiciliat in localitatea ....................... judetul ....................., str. .............., nr. ......, etajul ......., apart. ......, chem in judecata si personal la interogatoriu pe ........................... (numele si prenumele paratei), domiciliata in localitatea ................. judetul ................, str. ..............., nr. ........, etajul ......, apart. ......, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa hotarati reducerea pensiei de intretinere pe care o datorez paratei pentru intretinerea fiului nostru ...................... si la plata careia am fost obligat prin sentinta nr. ........... din ................. a ............... de la suma de .............. lei lunar la suma de ............ lei lunar.

Motivele actiunii sunt urmatoarele:

in fapt , prin sentinta sus-mentionata am fost obligat sa platesc paratei o pensie lunara de .............. lei, pentru intretinerea fiului nostru.

Cuantumul pensiei a fost fixat in functie de salariul subsemnatului la acea data, care era de ............. lei, si de lipsa de venituri a paratei.

Cu incepere de la data de ............., insa, subsemnatul primesc un salariu mai mic si anume de .................... lei iar pe de alta parte parata este in prezent functionara, primind un salariu de ................... lei. Dat fiind ca s-a schimbat situatia de fapt care a dus la stabilirea cuantumului pensiei, urmeaza ca acest cuantum sa fie reapreciat.

in drept , imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 94, din Codul familiei.

inteleg sa ma folosesc de proba cu interogatoriul paratei - care urmeaza a fi citata cu aceasta mentiune - si de proba cu acte, si anume de adeverinta din care rezulta salariul meu in prezent. in acelasi timp, va rog sa obligati pe parata sa faca dovada veniturilor sale.

Depun prezenta cerere, precum si copii de pe adeverinta sus-mentionata, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratei.

Semnatura reclamantului

DOMNULUI PRESEDINTE AL ...................
Avand in vedere regula conform careia la calculul pensiei de intretinere se va tine cont de media veniturilor nete pe ultimele sase luni, va trebui sa asteptati ca o perioada sa incasati venitul micsorat si abia apoi sa introduceti actiunea de reducere. In situatia in care veti introduce actiunea acum vi se vor lua in calcul veniturile pe ultimele sase luni si aveti toate sansele ca actiunea sa va fie respinsa.
Cred ca ar fi mai simplu sa solicitati instantei stabilirea unei valori procentuale din venitul dumneavoastra lunar si nu o suma fixa.... astfel se poate calcula in fiecare luna suma datorata ca pensie de intretinere, in raport de ceea ce ar trebui sa primiti la momentul respectiv.
multumesc foarte mult pentru lamuri si pentru model....o sa mai astept putin sa vedem ce se va intampla...
o zi buna
Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor divafocus divafocus Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie de intretinere minor popescu geo popescu geo In urma divortului am stabilit de comun acord plata unei pensii de intretinere in suma de 500 de ron lunar fapt pentru care mi se opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)