avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Noi muncim si statul ia banii !
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noi muncim si statul ia banii !

Am facut un calcul simplu. Ca exemplu, la un salariu de 1000 RON net, angajatorul si angajatul platesc catre stat 775 RON. Deci din 1775 RON ramanem cu 1000 dupa care 24% din astia sunt TVA, care-l platim la orice, deci mai avem 760 RON (asta la un program de 8 ore/zi si in conditiile in care pentru un detinut se aloca 600 RON fara a fi pus la munca deloc).
Efectiv pana aici la stat se duce mai mult decat la cel care munceste. Adica la noi 3/7 si la stat 4/7.
Apoi mai avem alte taxe si impozite, cum ar fi alea pentru locuinte sau alte cele aflate in dotare. Apoi mai e caldura, curent, etc. Si apoi multe alte stiu-io-ce-taxe de care suntem secati cu diverse ocazii. Deci cu ce mai ramanem ?
Pentru ce sa mai muncim ?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:23, 2 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Conform calculelor care au fost publicate acum aproximativ o luna (la nivel de tara), incalzirea in orasul meu la un apartament cu doua camere cf0 va costa 790 RON lunar.
Deci situatia nu ne incalzeste deloc...
De prin constitutia Romaniei..
Capitolul II: Drepturile si libertatile fundamentale
Art. 22: Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica
(1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.
...Art. 45: Libertatea economica
Accesul liber al persoanei la o activitate economica, libera initiativa si exercitarea acestora in conditiile legii sunt garantate.
...Art. 47: Nivelul de trai
(1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificări la constituția româniei articolul 1 ..... articolul ... Nici o persoană Nici o persoană Modificări la Constituția României Articolul 1 ..... Articolul 9 Articolul 10 - Cultele religioase Articolul 11 - Relații internaționale Articolul 12 ... (vezi toată discuția)
Modificări la constituția româniei articolul 1 ..... articolul ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Constituția României Articolul 1 ..... Articolul 9 Articolul 10 - Cultele religioase Articolul 11 - Relații internaționale Articolul 12 ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice. este acest articol de lege constitutional? trucker1 trucker1 am fost condamnat la 7luni inchisoare,cu suspendare,pentru incalcarea art 87 p5,cod rutier. eu cosider ca acest articol din OU195 este NECONSTITUTIONAL. am ... (vezi toată discuția)