avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare srl - capital social aport in natura un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare srl - capital social aport in natura un apartament

Buna ziua
un cetatean strain vrea sa infiinteze un srl cu asociat unic si doreste sa puna la capital social un apartament in val. de 70.000 euro
in cazul acesta ce acte sunt necesare la registrul comertului si daca se poate asa ceva
-actul constitutiv in cazul acesta tb. autentificat la notariat?
- daca aportul in natura este de 70.000 euro cat tb. sa depuna in numerar
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:11, 26 Octombrie 2011
Buna ziua,
Actul constitutiv, poate fi autentificat la Notar sau la un Avocat care il va atesta, perfect valabil in ambele situatii
Daca aportul este in Natura trebuiesc depuse pe langa actele necesare infiintarii SRL si un raport de expertiza care sa ateste valoarea acestuia, expertul se desemneaza la cerere de catre către directorul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal la cerere.
Nu cred ca trebuie sa mai depuneti o suma in numeral
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult pentru raspuns
mai am o intrebare : evaluarea poate fi facuta si de catre un evaluator gasit de mine sau tb sa fac cerere la registru pt evaluator va multumesc
AndreiDKN a scris:

Nu trebuie depusa nicio suma in numerar.

N-as prea crede. Potrivit art. 16 alin. 1 din Legea nr. 31/1990, aporturile în numerar sunt obligatorii la constituirea oricărei forme de societate.
aportul in natura nu tb sa depaseasca 60% din capitalul social. restul de 40% este aport in bani.

Alte discuții în legătură

Capital social cristina sandu cristina sandu din ce poate fi format capitalul social al unei firme? mai precis, pot constitui capitalul social din bunuri mobile, respectiv bunuri pe care le folosesc in ... (vezi toată discuția)
Pondere capital social in natura/in bani Magda Staicu Magda Staicu Am in memorie informatia ca ,in capitalul social al unei societati (in speta , un SRL) , ponderea aportului in natura trebuie sa fie maxim 40% . Desi am cautat ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl aport in natura camelia chircu camelia chircu se poate infiinta un srl cu asociat unic, la care asociatul unic vine cu aport la capitalul social cu un pachet de actiuni detinute la alta societate? (vezi toată discuția)