avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

capital social

din ce poate fi format capitalul social al unei firme? mai precis, pot constitui capitalul social din bunuri mobile, respectiv bunuri pe care le folosesc in desfasurarea activitatii, si bani?
Cel mai recent răspuns: lara_lar20@yahoo.com , utilizator 10:44, 30 Septembrie 2009
sigur, vedeti legea 31/1990 rep, trateaza diferentiat capitalul la SRL si SA;
Raspunsul este cu siguranta afirmativ, intrucat legea permite acest lucru.
Insa inainte de a aduce drept aport la capitalul social bunuri mobile, trebuie sa cunoasteti foatre bine ce presupune regimul lor juridic.
Din punctul meu de vedere ideal ar fi sa constituiti capitalul social numai cu sume de bani.
Va multumesc pt raspuns.....dar vreau sa va expun pe larg problema....Am citit proiectul de lege privind infiintarea firmelor cu un capital de 10 lei.
In prezent eu dispun de bunurile mobile cu ajutorul carora produc tamplarie pvc. Aceste masini-unelte, sunt achizitionate din banii mei inainte de a infiinta firma. In proiectul de lege se mentioneaza ca, dupa 3 ani de la data infiintarii firmei, trebuie sa am un capital social de 5 000 euro. As vrea sa stiu daca nu am acesti bani intergral, pot acoperi suma cu contravaloarea uneltelor?
la formarea capitalului social asociatii pot veni fie cu
--->numerar (bani)
--->fie cu bunuri- dar care treb evaluate inainte
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
lara_lar20@yahoo.com, utilizator
lara_lar20@yahoo.com a scris:
la formarea capitalului social asociatii pot veni fie cu
--->numerar (bani)
--->fie cu bunuri- dar care treb evaluate inainte
---> fie pot sa desfasoare o activitate in acea societate( sa contribuie prin munca)

Buna ziua,
Fiti amabila, @lara_lar20, cum cuantificati, pentru formarea capitalului social, desfasurarea unei activitati in folosul societatii ?

Alte discuții în legătură

Infiintare srl aport in natura camelia chircu camelia chircu se poate infiinta un srl cu asociat unic, la care asociatul unic vine cu aport la capitalul social cu un pachet de actiuni detinute la alta societate? (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Aportul la capitalul social mocanumariamadalina mocanumariamadalina Actiunile detinute la o societate comerciala pot fi aduse ca aport social pentru constituirea capitalului social al unei alte societati comerciale? (vezi toată discuția)