avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalizari pentru restantieri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalizari pentru restantieri

daca o asociatie s-a infiintat in iunie 2007 si a specificat in actul constitutiv tementul de 15 zile pentru plata, dupa aparitia Legii 230/2007 care este termenul legal de calcul al penalizarilor? 50 zile sau 45 zile?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:21, 2 Iulie 2010
In general, actul costitutiv nu ar trebui sa se specifice vreun termen de plata. Legea se poate schimba de pe o zi pe alta, asa cum am patit-o acum cu TVA-ul, iar modificarea unui act costitutiv dureaza cateva luni.
Dar in cazul concret dat de dumneavoastra cele 15 zile prevazute in actul constitutiv sunt si conform legii 230/2007 si normelor de aplicare. In acestea se prevede ca termenul maxim de plata este 20 de zile, conform hotararilor asociatiei. Deci termenul de plata poate fi stabilit de la zero la 20 de zile. La dv fiind 15 zile va incadrati in acest interval.
Notiunea de termen de plata este prevazuta de lege si este de maxim 20 de zile si se foloseste la determinarea datei de scadenta. In cazul dvs. inteleg ca termenul de plata este de 15 zile de la afisarea listei de plata, iar conform legii data scadenta este: data afisarii + 15 zile (termenul de plata aprobat) + 30 zile (conform legii) - ceea ce in final reiese faptul ca asociatia poate calcula penalizari incepand cu a 46-a zi dupa afisarea listei de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile ... Tudorionascu Tudorionascu Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile de la afișarea listei de intretinere? (vezi toată discuția)
Fond de rulment nelutody nelutody ajutor...este obligatoriu acest fond? eu i;)mi platesc lunar intretinerea,sau cat este suma maxima care se poate cere.,?;)multumesc, (vezi toată discuția)
Termen de plata cote din liste dddgab dddgab Cum trebuie inteles corect art. 49 din Legea 230/2007 : \"(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, ... (vezi toată discuția)