Bineinteles ca acestia au drept de mostenire alaturi de dvs. la bunurile tatalui . Nu am inteles daca tatal dvs. mai traieste sau este decedat. Daca apt.in care locuiti este doar al mamei atunci sunteti unic mostenitor (doar atunci cand mama nu va mai fi). Daca este cumparat de ambii parinti in timpul casatoriei lor, cota de 1/2 ce ii revine tatalui se va imparti intre voi, cei trei frati, ca mostenitori ai lui, dar evident, numai dupa moartea tatalui.
Daca tata traieste ambii parinti va pot face act de vanzare-cumparare pentru siguranta dvs. (nu donatie fiindca poate fi atacata)
buna ziua.
situatia difera dupa cum tatal dvs. mai traieste sau nu.
in cazul in care dansul nu a decedat inca, se poate incheia in mod valabil un act de intretinere intre dvs. si parinti .
actul de intretinere sa fie autentificat la notar. de asemenea, parintii sa obtina certificat medical care sa ateste faptul ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale.
iar ulterior contractului de intretinere, dvs. aveti grija sa va respectati obligatiile contractuale si sa pastrati toate dovezile care certifica faptul indeplinirii acestor obligatii . ( chitante, facturi, etc. )
Trebuie sa plecati de la ideea ca, copii tatalui dvs din alte casatorii, respectiv fratii dvs cosangvini, au aceleasi drepturi ca si dvs, fiind copii rezultati din casatorie.
Asa cum a precizat rembler.rose, trebuie stiut din ce anume se va compune masa succesorala, respectiv din intregul apartament, sau numai jumatate din acesta, in functie de momentul dobandirii apartamentului, inainte sau dupa casatoria cu mama dvs.
Apoi, trebuie stiut si faptul ca descendentii, respectiv fratii dvs, sunt mostenitori rezervatari, iar pe cale de consecinta, chiar daca tatal dvs i-ar dezmostenii, acestia tot vor culege rezerva succesorala, respectiv o cota de 1/2 din ceea ce li s-ar fi cuvenit ca si mostenitori legali.
Este posibila vanzarea apartamentului catre dvs, dar si acest act, ca mai toate actele juridice, pot fi atacate pentru multe motive.
Donatia, este de asemenea atacabila, supusa reductiunii si raportului.
Av. Mihai Vaduva