Tatăl meu a moștenit o suprafață de teren (decedați ambii părinții) fiind unicul moștenitor.Din prima căsătorie a lui ,am rezultat trei copii,din a doua căsătorie a lui,nu sunt copii biologici,ci doar prin alianță ,acaștia ne avînd numele tatălui meu.Tatăl meu dorește să îmi facă un contract de donație pe terenul moștenit cu clauză de neînstrăinare.Întrebarea mea este:"Cine mai poate ataca contractul de donație,ținînd cont că ceilalți doi frați naturali, sunt de acord cu donația?".Menționez că moștenirea a fost dobîndită în timpul celei de a doua căsători,el devenind proprietar cu titlul de proprietate.
Buna seara,
La mostenire ar veni mama vitrega si fratii cosangvini (de tata)
Daca va VINDE terenul e aproape imposibil de atacat.
daca va doneaza atunci mostenitorii rezervatari (restul fratilor si sotia supravietuitoare) poate sa ceara in instanta acea rezerva.
Acei copii ai mamei vitrege 9care nu sunt copiii tatalui dumneavoastra) nu au drepturi succesorale.
Va va lamuri exact notarul.
Soția tatălui și fratii "buni" pot solicita reductiunea donatiei in termen de 3 ani de la decesul tatălui și dacă acea donație este excesivă (adică le încalcă rezerva succesorala si tata nu mai are alte bunuri în afară de acel teren).
Altfel, sunteti in perfecta siguranta cu donația.
Nu are sens sa faceti vânzare, daca nu intenționați să îi achitați tatălui un preț real.
Donatie
iulianalili
buna ziua as dori si eu o lamurire am fost casatorita cu sotul meu 15 ani in acesti ani am cumpatat un teren care e pe numele meu .si am construit o casa ... (vezi toată discuția)