avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract donație teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract donație teren

Tatăl meu a moștenit o suprafață de teren (decedați ambii părinții) fiind unicul moștenitor.Din prima căsătorie a lui ,am rezultat trei copii,din a doua căsătorie a lui,nu sunt copii biologici,ci doar prin alianță ,acaștia ne avînd numele tatălui meu.Tatăl meu dorește să îmi facă un contract de donație pe terenul moștenit cu clauză de neînstrăinare.Întrebarea mea este:"Cine mai poate ataca contractul de donație,ținînd cont că ceilalți doi frați naturali, sunt de acord cu donația?".Menționez că moștenirea a fost dobîndită în timpul celei de a doua căsători,el devenind proprietar cu titlul de proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Nick 3791, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:48, 18 Octombrie 2019

Buna seara,
La mostenire ar veni mama vitrega si fratii cosangvini (de tata)
Daca va VINDE terenul e aproape imposibil de atacat.
daca va doneaza atunci mostenitorii rezervatari (restul fratilor si sotia supravietuitoare) poate sa ceara in instanta acea rezerva.
Acei copii ai mamei vitrege 9care nu sunt copiii tatalui dumneavoastra) nu au drepturi succesorale.
Va va lamuri exact notarul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Soția tatălui și fratii "buni" pot solicita reductiunea donatiei in termen de 3 ani de la decesul tatălui și dacă acea donație este excesivă (adică le încalcă rezerva succesorala si tata nu mai are alte bunuri în afară de acel teren).
Altfel, sunteti in perfecta siguranta cu donația.
Nu are sens sa faceti vânzare, daca nu intenționați să îi achitați tatălui un preț real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unui contract de donatie bcpi.in bcpi.in tatal meu si cu fratele lui sunt coproprietarii un imobil(teren si casa);pe constructii are fiecare certificat de mostenitor(tata a acceptat mostenirea de la ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitori colaterali camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie, fratii, surorile si nepotii de la frati in ce categorie de mostenitori se regasesc? Si de exemplu, in cazul unei donatii din ... (vezi toată discuția)
Donatie iulianalili iulianalili buna ziua as dori si eu o lamurire am fost casatorita cu sotul meu 15 ani in acesti ani am cumpatat un teren care e pe numele meu .si am construit o casa ... (vezi toată discuția)