avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Mama a decedat acum 10 luni si la data aceea locuia impreuna cu mine si cu sotul meu. Apartamentul era pe numele meu si al mamei( eu 2/3 si ea 1/3 ). Avem numai contractul de vanzare -cumparare ,nu avem actul de proprietate al apartamentului.
Care sunt pasii care trebuie sa-i fac pentru a intra in poseseia actului de proprietate
(..am o sora cu care am convenit sa-mi cedeze partea ei din cea a mamei.) si unde pot sa ma adresez?
Va multumesc.
Luminita Constantinescu
la un cabinet Notarial
contractul de vanzare cumparare este actul dvs de proprietate.
trebuie sa dezbatati succesiunea de pe urma mamei.
mergeti la un BNP.
In mod similar, titlul dvs de proprietate asupra apartamentului il reprezita contractul de vanzare cumparare pe care il detineti.
Trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei dvs la un notar public.
Din cele prezentate de dvs, masa succesorala se compune din cota de 1/3 din dreptul de proprietate asupra apartamentului ce a apartinut mamei dvs.
Aceasta cota de 1/3 se imparte in mod egal intre dvs si sora dvs.
Daca sora dvs renunta la mostenire, va va reveii dvs intreaga cota de 1/3.
Daca sora dvs accepta mostenirea, ulterior va trebuii sa va vanda sau sa va doneze partea ce o primeste din mostenire, ceea ce implica alte costuri.
Va sugerez sa contactati un avocat pentru detalii.
Av. Mihai Vaduva
Exact cum spunea si colega mea, contractul de vanzare cumparare al apt., tine loc de act autentic de proprietate, trebuia dezbatuta succesiunea in termen de 6 luni de la decesul mamei, pentru a nu fi invocata dintre parti prescriptia dreptului de optiune succesorala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire tatianaB63 tatianaB63 Buna ziua. Am si eu nevoie de ajutorul unui specialist referitor la succesiune, si anume: 1. exista un termen in care esti obligat de lege sa depui actele ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)