avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Apostila pe certificatul de nastere
Discuție deschisă în Traduceri

Apostila pe certificatul de nastere

Poate cineva sa-mi dea informatii in lagatura cu apostilarea certificatului de nastere tip nou?
Am inteles ca certificatul de nastere vechi se schimba la primaria localitatii unde m-am nascut. Apostilarea se face la prefectura judetului unde m-am nascut sau la prefectura domiciliului actual? (m-am nascut in Mures, locuiesc la Cluj)
Trebuie sa traduc si sa supralegalizez actul in cazul in care ma mut in Olanda??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Seashell , utilizator 14:25, 2 Iulie 2010
Da, certificatul de tip nou se ridica de la primaria din localitatea in care v-ati nascut. Pentru apostilaare adresati-va la prefectura din localitatea de domiciliu iar dupa apostilare, pentru ca acesta sa aiba efect in Olanda, se va traduce integral de catre un traducator autorizat si apoi legalizat la notar.
Conventia de la Haga prevede si supralegalizarea prin aplicarea unei apostile de catre tribunal.
Link proceduri apostilare prefectura: [ link extern ]
L.C.
Multumesc foarte mult pentru informatii!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri traducere ºi legalizare documente madalina883 madalina883 scuzati ma am si eu o imtrebare cam cat poate sa ma coste traducerea in italiana si legalizareaz cu apostile dela haga pentru certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie pentru ca sa-i fac certificat de nastere romanesc la fetita daca este nascuta in spania nichitean nichitean cand scot certificatul de nastere a fetitei de aici din spania de la primarie trebuie sa-i pun si apostila pe el sau doar il scot si-l traduc in tara si-l ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)