avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... unde
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

unde

spuneti-mi va rog la ce birou al tribunalului se depune actiunea de divort,cum se numeste biroul sau camera?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 13:56, 2 Iulie 2010
va intrebam in ideea de a verifica programul pe net
myrya a scris:

spuneti-mi va rog la ce birou al tribunalului se depune actiunea de divort,cum se numeste biroul sau camera?
multumesc,

Actiunea de divort este de competenta Judecatoriei din circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor,nu de competenta Tribunalului.

Cererea de divort o prezentati personal presedintelui Judecatoriei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
luiza2008, utilizator
Dle. cererea de divort este insotita de un timbru judiciar in val de 0,30 lei noi si taxa de tmbru in val. de 40,oo lei, si se depune la judecatorul de servici si va duceti personal nu prin avocat!
Mergeti la "camera de primiri cereri de chemare in judecata"- de obicei camera unde se afla Judecatorul de serviciu, care, dupa ce va verifica daca cererea dvs. indeplineste conditiile de forma si fond cerute de lege (continutul conform art.112 C.proc. civ., inscrisurile certificate conform cu originalul , certificatul de casatorie in original, plata taxei de timbru si timbrul judiciar) si dupa ce veti mai completa si un formular privind date personale ale dvs. si ale sotului, veti primi un nr. de dosar si termen in cunostinta privind data procesului.

Sunt instante care dupa ce primesc cererea, va anunta ca veti primi citatie.

La o anumita Judecatorie, de exemplu, ieri primul termen de judecata intr-un proces de divort a fost in luna aprilie 2011...deci...sa tot divortezi!:):):)
la registratura judecatoriei

Alte discuții în legătură

Valoare timbru judiciar intre 0,30 ron si 5 ron ? in functie de opinia instantei ? discover discover \" Valoarea timbrului judiciar variaza in functie de opinia instantei unde este depusa sau judecata cererea avand ca obiect somatia de plata, intre 0,30 RON si ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta de divort PopaL PopaL Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc? (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)