avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reinscriere in sindicat, cum?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reinscriere in sindicat, cum?

va rog sa imi spuneti si mie daca se poate sa nu imi fie aprobata o reinscriere in sindicat pe motivul ca la un moment dat am solicitat sa ies din sindicat?
Cel mai recent răspuns: alinaig , utilizator 13:31, 2 Iulie 2010
S-ar putea ca in Statutul sindicatului respectiv sa existe o prevedere care spune ca reinscrierea se poate face numai dupa o anumita perioada de la data cand ati iesit din sindicat.
nu, nu exista o astfel de prevedere, doar simple amenintari si bete in roate....intrebarea mea era daca exista baza legala sa nu fiu primita in sindicat , si mai ales de ce inscrierea in sindicat nu se efectueaza pe baza de accept si nu de cerere, in fond e acceptul meu sa intru intr-un sindicat si asa ii platesc cotizatia, si nu o cerere care sa tb sa fie aprobata...nu stiu, parerea mea
1. Nu exista o baza legala care sa nu va permita inscrierea in sindicat.
2. Legea 54/2003 spune ca raporturile dintre organizatia sindicala si membrii sai sunt reglementate de aceasta lege si de statutul respectivului sindicat (art.32).
3. Orice inscriere intr-o organizatie de orice tip se face printr-o cerere sau o adeziune scrise si aprobate de conducerea respectivei organizatii.
multumesc frumos pentru promptitudine, doar ca exact cu obtinerea aprobarii din partea conducerii sindicatului ma confrunt eu, ca cica nu vor sa imi dea aprobarea,,,,si nu mi se pare corect si de aceea intrebam ce as putea face in acest caz...pt ca pe de alta parte imi pun bete in roate la negocieri si alte asemenea, pt ca nu sunt membru, sau rectifc pt ca NU MAI SUNT membru. Astfel incat am decis sa ma reinscriu pt ca macar daca nu ma ajuta sa nu imi strice....si na, cica nu mi se aproba cererea? Cum sa reactionez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie sindicat conete conete sunt membru de sindicat la o societate privata ,mi se opreste cotizataia pe statul de plata. Pot sa schimb asta sau este obligatoriu. Daca ma retrag din ... (vezi toată discuția)
Statut sindicat sexu sexu sunt membru la un sindicat și am cerut statutul sindicatului ,iar răspunsul a fost că pot să-l consult ,dar nu am voie să fac poze sau să-l copiez ,eu ... (vezi toată discuția)
Statut sindicat Toma Angela Toma Angela Buna ziua! Statutut organizatiei de sindicat al unei adiministatii publice prevede urmatoarele la: [u]Art.1[/u].Poate fi membru al Sindicatului liber al DJ ... (vezi toată discuția)