avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Statut sindicat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Statut sindicat

Buna ziua!
Statutut organizatiei de sindicat al unei adiministatii publice prevede urmatoarele la: Art.1.Poate fi membru al Sindicatului liber al DJ Maramures orice salariat incadrat cu contract de munca pe durata nedeterminata indiferent de apartenenta politica ,pregatire,functie,nationalitate,sex,varsta si convingere religioasa,pe baza liberei adeziuni si cu conditiile de a-si insusi si respecta prevederile prezentului statut.Membrii nu pot face parte din alt organism sindical.Primirea in sindicat se face pe baza cererii individuale a fiecarui salariat din cei prevazuti la art.1,cu aprobarea comitetului de conducere si validare in Adunarea Generala.
Intrebare:In ce conditii se pot inscrie in organizatia noastra, angajatii aceleiasi institutii publice din alt judet,respectiv DJ Satu Mare,avand in vedere prevederile art.de mai sus?
Multumesc.
Cu stima, Angela Toma
Angela Toma - Baia Mare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 6 Aprilie 2009
Din ce ati postat dvs reiese ca poate fi membru de sindicat orice persoana incadrata cu c.i.m. pe durata nedeterminata... Atata timp cat nu este specificata unde este incadrata acea persoana, este posibil sa se inscrie in sindicat si alte persoane care nu sunt incadrate in acea unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere lucian bogdanescu lucian bogdanescu O persoana ce are in intretinere un copil cu handicap gr. 1 poate fi concediata? (vezi toată discuția)
Discriminare pe criteriu de nationalitate? maziluflorin26 maziluflorin26 am sunat la o firma de recrutare forte de munca in strainatate ,din tg muresi si mi sa spus ca daca nu am dubla cetatenie maghiara-romina nu pt fi candidat la ... (vezi toată discuția)
Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)