avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluare psihiatrica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluare psihiatrica

Am fost in preaviz 4 luni ,timp in care am fost internata la psihiatrie[nu numai] diagnostic depresie majora... Mi-sa desfacut contractul de munca cu art 65 Problema e ca medicul de fam nu-mi da adev apt munca [pt acest diagnostic] pt a depune dosarul pt somaj. Ce pot face? trebuie sa intru in sistemul de sanatate. Intrebare ; e datoria companiei sa-mi plateasca aceasta evaluare pshiatrica?Sa depun contestatie? Multumesc anticipat
va rog , sant la capatul puterilor , dati-mi un sfat ...o solutie....indrumare
1. Va recomand sa luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate care va lua legatura cu medicul de familie si-i va spune cum sa procedeze.
2. Cred ca va poate da o adeverinta in care poate sa zica "apt temporar" sau "apt, conditionat de...".
multumesc ca sante-ti prezenti ,,totus acest raspuns este ca si cautarea unui o.z.n. de 2 luni sant mingea intre medici ,,,bat la usi inchise. vreau [dau haina de pe mine] sa mi se faca dreptate ,iar dv va -s multumi daca puteti sa-mi dati si ale soluti ,,,,, cea cu casb nu e viabila am fost si la ei Nu mai sant legi pt amarati fara bani [pt cadouri ]????? Dv D -lor avocati care stiti legile actjale ...?????
cer iertare ...banuiesc ca am dat cu bata in balta [eu fiind din delta] .../// oricum tot nu stiu pe la ce usi sa bat platesc consultatii degeaba nu pot [zic ei] sa-mi dea aviz apt conditionat macar pt a intra in somaj si implicit in sistemul de asigurari cu respect conditionat ,,, urari de mai bine.
1. Parerea mea este ca in mana medicului de familie este cheia problemei:
- ori va da "apt temporar" sau "apt conditionat de...";
- ori, daca aveti o boala ce necesita un tratament indelungat, sa va trimita la comisia de expertiza medicala, in vederea unei eventuale pensionari pentru invaliditate.
2. Cred ca medicul de familie ori este nepriceput, ori nu cunoaste legile care ii guverneaza activitatea, ori nu isi asuma raspunderea, ori toate la un loc. Parca a depus un juramant sa ajute oamenii, indiferent de cine sunt acestia (!?).
3. Nu stiu ce sa va mai recomand. Incercati si la Directia de Sanatate Publica sau la Colegiul Medicilor. Sau dati in judecata pe medicul de familie pentru ca va ingradeste dreptul la munca (aici trebuie sa consultati un avocat). Macar daca v-ar fi dat o adeverinta in care sa spuna "inapt penru motivul X". Sanatate si succes!

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)