Multumesc pentru raspuns. Dar aici e problema: ca acel titlu de proprietate a fost dat de primarie (cam atunci dupa revolutie cand toata lumea a primit titluri de proprietate). Poate fi invocata uzucapiunea aici daca el a locuit si a platit taxele si impozitele ca si cum ar fi fost proprietar de drept?
Daca titlul s-a dat pe numele ginerelui pentru bunuri apartinand socrilor, eu cred ca se poate invoca cu succes nulitatea absoluta a acelui titlu, inaintea uzucapiunii. Nu se poate invoca uzucapiunea cat timp exista TP, insa daca celelalte rude vor sa "i-o faca" (scuzati expresia neaos romaneasca), le va fi usor sa invoce in instanta nulitatea TP-ului ca fiind emis unei persoane fara drept...Ginerele nu avea calitatea sa faca cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate de pe urma socrilor, aceast drept il avea fiica acestora, respectiv sotia dansului.
Cat ar costa nu stiu, dar durata depinde de actele depuse la dosar ( in cel mai fericit caz 2-3 luni, in cel mai rau...chiar si peste 1 an: totul depinde de probele fiecarei parti).
Partaj succesoral
ion01
Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)