Prin testament a primit 1000m2 de la bunica sa,
In testament se vorbeste despre suprafata de teren,o cota indiviza,de vecinatati dar nu si despre actul cu care detinea acel teren...Este vorba de anul 1968 si legalizat la secretatariatul consiliului popular .
In 1972 dupa decesul bunici, beneficiarul testamentului ,la cerearea mea,eu fiind cumnat si locuind in aceeas curte,solicita autoritatilor autorizatie de constructie casa pe acea suprafata de teren,autorizatie pe care o obtine.
Conform intelegeri verbale,eu am construit casa, in care locuiesc si in prezent cu familia.
Nu sau facut alte demersuri pentru acte ...
El a locuit in aceeas curte la parinti nostri, in casa lor,pe alta suprafata de teren, ce apartinea parintilor, fara ca intre locuintele si curtile noastre sa existe gard doar delimitarea conform schitei de la vremea obtineri autorizatiei,
In urma cu cativa ani parinti au decedat si ei.
Au inceput discutiile pentru dezbaterea mosteniri...
Aici intervine problema si ilegalitatea.
Fratele meu merge la autoritati cu testamentul si solicita titlu de proprietate pentru 1000m2.,depunind in acest sens o cerere si testamentul.
la fata locului prezinta autoritatilor ca drept suprafata de teren cea in care a locuit el si parinti nostri ducind limita pina in zidul casei mele. Profitind de conjunctura, ma cheama sa semnez un tabel cu vecinatatile,iar la intrebarea mea spune ca pentru dezbaterea mosteniri de la parintii...si nefiind litigii si probleme cei de la comisie...care din punctul meu de vedere au stiut de jmecherie...dar nu pot dovedi, au intocmit schite, procesul verbal de punere in posesie, facut in birou, au inaintat formele la judet si a obtinut titlu de proprietate...acum a obtinut si autorizatie de constructie pe acel teren ,urmeaza sa traga gardul ...si cine stie ce va mai urma...?!
Acum terenul pe care eu am casa este in aer...terenul si casa parintilor mei pentru care nu sa dezbatut mostenirea nu mai ezista scriptic cel putin...
Ce ma sfatuiti...de unde si cu ce sa incep...este o situatie delicata...
Astept sfaturi, pareri, opinii,unde se pot incadra aceste ilegalitati...daca ele exista?!
va multumesc...:)