avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii?!

Prin testament a primit 1000m2 de la bunica sa,
In testament se vorbeste despre suprafata de teren,o cota indiviza,de vecinatati dar nu si despre actul cu care detinea acel teren...Este vorba de anul 1968 si legalizat la secretatariatul consiliului popular .
In 1972 dupa decesul bunici, beneficiarul testamentului ,la cerearea mea,eu fiind cumnat si locuind in aceeas curte,solicita autoritatilor autorizatie de constructie casa pe acea suprafata de teren,autorizatie pe care o obtine.
Conform intelegeri verbale,eu am construit casa, in care locuiesc si in prezent cu familia.
Nu sau facut alte demersuri pentru acte ...
El a locuit in aceeas curte la parinti nostri, in casa lor,pe alta suprafata de teren, ce apartinea parintilor, fara ca intre locuintele si curtile noastre sa existe gard doar delimitarea conform schitei de la vremea obtineri autorizatiei,
In urma cu cativa ani parinti au decedat si ei.
Au inceput discutiile pentru dezbaterea mosteniri...
Aici intervine problema si ilegalitatea.
Fratele meu merge la autoritati cu testamentul si solicita titlu de proprietate pentru 1000m2.,depunind in acest sens o cerere si testamentul.
la fata locului prezinta autoritatilor ca drept suprafata de teren cea in care a locuit el si parinti nostri ducind limita pina in zidul casei mele. Profitind de conjunctura, ma cheama sa semnez un tabel cu vecinatatile,iar la intrebarea mea spune ca pentru dezbaterea mosteniri de la parintii...si nefiind litigii si probleme cei de la comisie...care din punctul meu de vedere au stiut de jmecherie...dar nu pot dovedi, au intocmit schite, procesul verbal de punere in posesie, facut in birou, au inaintat formele la judet si a obtinut titlu de proprietate...acum a obtinut si autorizatie de constructie pe acel teren ,urmeaza sa traga gardul ...si cine stie ce va mai urma...?!
Acum terenul pe care eu am casa este in aer...terenul si casa parintilor mei pentru care nu sa dezbatut mostenirea nu mai ezista scriptic cel putin...
Ce ma sfatuiti...de unde si cu ce sa incep...este o situatie delicata...
Astept sfaturi, pareri, opinii,unde se pot incadra aceste ilegalitati...daca ele exista?!
va multumesc...:)
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 12:30, 4 Iulie 2010
pai parintii dvs nu aveau acte pe teren ?
eu din cate stiu in 1990 s-au dat titluri de proprietate tuturor acelora care detineau teren .
dvs cum ati construit si pe numele cui daca nu aveati acte pe acel teren ?
plateati impozit pe cladiri ?
ceva nu se leaga in ceea ce ati relatat sau nu am inteles eu situatia.
Prin testament a primit acea “bucata” de teren… Era intabulat terenul?
Se intelege ca autorizatia de construire este pe numele mostenitorului terenului…
Casa a fost construita de dv pe acel teren – ati intabulat-o dupa ce ati terminat de construit? Din ceea ce ati scris se intelege ca nu… Incepeti demersurile pentru intabularea casei.

Certificatul de mostenitor in urma decesului parintilor exista? Cum e “impartit” terenul in acel certificat? Daca parintii nu au murit “la aceeasi data” trebuia sa se dezbata mostenirea la moartea fiecaruia…
Daca nu a fost emis certificatul de mostenitor puteti “ataca” legalitatea actelor intocmite pana acum si – se pare – fratele dv a mintit in fatza autoritatilor – dar acestea ar fi trebuit sa ceara certificatul de mostenitor… - conditie obligatorie.

Ar mai fi ceva: cine a primit prin testament, de la bunica, acel teren? Ca nu se intelege foarte clar: fratele dv sau sotia acestuia (ati scris ceva de genul ca dv ati fi cumnat).
Da prin testament a primit acea bucata de teren...nu era intabulat?! si nici bunica nu a prezentat vreun act ca are in proprietate terenul...
Nici eu nu am intabulat casa...
Singurul document pe care cumnatul meu la prezentat in fata autoritatilor este testamentul...
Exprimare gresita...este vorba de fratele meu:)
La prima vedere se poate presupune falsul in declaratii dar in chestiunea cu eliberarea titlurilor de proprietate e ceva mai complicat – dar nu neaparat in sensul unei infractiuni.

Titlurile de proprietate s-au eliberat in baza unor cereri facute de proprietari, proprietari care au adus documente care sa ateste ca terenurile respective le apartin (le-au apartinut). Fratele dv, mergand cu testamentul, a avut aceasta sansa de a i se elibera titlul. Partea rea este ca – se pare – dv nu ati semnat aceasta cerere de restituire a terenului si, probabil nu ati fi avut dreptul la jumatate din suprafata deoarece exista acel testament.

Cu sau fara testament trebuia sa se dezbata mostenirea la moartea bunicii respective… pentru ca prin testament bunica nu putea lasa totul unei singure persoane (nepot) cat timp existau mostenitori directi (mama, sau tatal dv – depinde mama caruia dintre parinti era aceasta bunica).
Aceasta suprafata de 1000 mp era singurul patrimoniu al bunicii sau mai avea si alte imobile (case si/sau terenuri)? Daca au mai fost si altele e posibil ca fratele sa fi fost de buna credinta in legatura cu acest teren – dar are certificat de mostenitor? Parintele a carui mama era bunica avea certificat de mostenitor?

Ceea ce puteti face este sa dezbateti mostenirea dupa parinti (dupa fiecare in parte)… Mergand la notar – daca va intelegeti – sau in instanta…
S-a dezbatut sau nu mostenirea dupa parinti? Pentru ca era necesar acest certificat de mostenitor… Daca nu aveti certificat de mostenitor (dupa parinti) insistati sa dezbateti mostenirea acum… si, probabil, vor iesi multe la iveala…
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
trope_doi, utilizator
Multumesc trope_doi...sunteti cel mai aproape de situatie.
Cateva precizari:
-este vorba de bunica din partea tatalui
-in 1972 deci la 4 ani dupa emiterea acelui testament,fratele meu solicita autoritatilor o autorizatie de constructie a unei case,pentru obtinerea careia se foloseste de testamnet,autorizatie care se elibereaza,se fac delimitarile,schita situatie de cucrarii,etc. iar eu cu acceptul lui construiesc casa, in care locuiesc si in prezent...
-nu am alta acte ...si nici el.
- eu am platit la primarie si autorizatia de cinstructie, care asa cum am aratat mai sus este obtinuta pe numele lui.
-eu am platit pe numele meu toate darile la stat din 1972 pina in prezent
-Acum in 2010 la 3 ani dupa moartea parintilor nostri ,care asa cum am specificat anterior au locuit in acea curte, care nu era delimitata cu gard despartitor si care aveau casa pe alta suprafata de teren, a splicitat emoterea titlului de proprietate pentru cei 1000 m2 obtinuti prin testament de la bunica, indicind autoritatilor terenul pe care au construita parinti casa...sunt acte si martori care dovedesc acest lucru...
-Este sau nu infractiune?!
-mai ales ca nu sa dezbatut nici mostenirea dupa decesul parintilor...
Multumesc inca odata...

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ADELA.B ADELA.B Buna seara , Vreau sa va intreb daca nu am actele propietatii pe care vreau sa o dezbat pot face acest lucru si in ce context . Sa va explic mai detaliat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ElenaVartic ElenaVartic Buna Am nevoie de un sfat. Bunica mea a murit in 1990 lasand un testament prin care lasa unica mostenitoare pe mama mea. Cei 2 frati ai mamei mele au scos ... (vezi toată discuția)