avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE MOSTENIRE

Buna seara ,
Vreau sa va intreb daca nu am actele propietatii pe care vreau sa o dezbat pot face acest lucru si in ce context .
Sa va explic mai detaliat ,tatal meu a decedat si ca si mostenitor am ramas eu si sotia lui ,eu fiind din prima casatorie a tatalui meu .Noi am dezbatut ce aveam de dezbatut dar acum dupa ceva timp am aflat ca mai sunt de dezbatut niste terenuri care sunt de la bunicul meu adica tatal tatalui meu ..
Unul din fratii tatalui meu a mintit 20 de ani ca el are acte de propietate pe terenurile care i-au apartinut bunicului(bunicul i-a vandut lui o casa si 1000 m2 dar au mai ramas 3000 m2 din gradina care nu i-a vandut dar el a mintit ca i-a vandut ) si acum ne-a chemat la dezbatere pentru ca nu avea ce sa faca ,deoarece a vrut sa faca act de propietate unuia dintre copiii lui si si-a dat seama ca nu poate face acest lucru fara dezbatere in urma bunicului .
Ceilalti frati l-au crezut pe cuvant inclusiv tatal meu cand traia si nu au incercat nimic sa fac crezand ca el are acte si pe restul de teren .
Acum el ne-a chemat la dezbatere dar a vrut ca toata lumea sa-i cedeze lu si binenteles toti au inteles minciuna lui timp de 20 ani si nu vor sa-i cedeze.El vazand ca nu iese cum vrea el a retras actele din notariat ,numai ca doar el are actele terenului si binenteles nu vrea sa ne dea .
Ce este de facut in acest caz ,ca el zice ca o sa facem doar cand vrea el si numai atunci ?
Va multumesc frumos
Dacă vă mai minţea 10 ani, s-ar putea să nu mai fi fost nevoie să suplimentaţi succesiunea pe acestea.

Lăsând gluma la o parte, din moment ce este deja dezbătută, la suplimentările viitoare moştenitorii care au acceptat deja nu mai pot renunţa, iar cei care au renunţat nu mai pot accepta, întrucât acceptarea, respectiv renunţarea, se face pentru însăşi calitatea de moştenitor, şi nu pentru fiecare bun în parte.

Din moment ce vi s-a stabilit calitatea de moştenitor, puteţi merge la autorităţile care au emis actele de proprietate (titluri, autorizaţii de construire etc.) sau la Arhivele Statului (dacă actele sunt prea vechi), pentru a putea obţine o copie.

Dacă există cadastru (ceea ce mă îndoiesc) şi bunurile au fost intabulate, puteţi verifica la OCPI ce acte au stat la baza întocmirii cărţii funciare.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am dezbatut cu sotia tatalui meu doar ce a construit el in viata ,adica un apartament si o casa ,inclusiv tatal meu nu stia ca totusi are ceva mostenire de la tatal lui ,de fapt a murit si nu a stiut de acest teren intravilan (gradina din curtea parinteasca ).
Abia acum am aflat eu si respectiv ceilalti frati si vrem sa dezbatem acest teren ,atat eu cat si ceilalti frati .Nimeni nu a renuntat la nimic .Chiar cand traia tatal meu au mai dezbatut un teren extravilan de aceasta data care binenteles eu abia am aflat acum si de acel teren dar acela nu este problema ca il dezbatem eu si sotia lui .
Terenul se afla la tara ,probabil ca la primaria din comuna trebuie sa merg sa cer o copie ? o voi prmi daca solicit ?

Inca o intrebare daca nu deranjez ,daca acest unchi nu vrea sa vina la dezbatere v-a trebui sa mergem in instanta ?

Multumesc frumos de raspuns .
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, va trebui să soluţionaţi problema în instanţă.
Multumesc mult ,o seara buna va doresc .

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)