avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna
Am nevoie de un sfat.
Bunica mea a murit in 1990 lasand un testament prin care lasa unica mostenitoare pe mama mea.
Cei 2 frati ai mamei mele au scos in 1994 un titlu de proprietate de la primarie pe numele bunicii si ca si mostenitori:mama mea si cei 2 frati.
Unul dintre frati au murit si copiii lui vor dezbaterea mostenirii.
In urma eliberarii titlului fratii au impartit terenul in parti inegale, mama mea tinand doar 5000mp din cei 57000 mp mostenire .
Verisoarele mele vor dezbatere mostenire doar pe un teren intravilan unde era casa bunicii mele pe care au daramat-o.
Ele si-au construit acum 2 case pe care nu au acte si de asta vor dezbatere doar pe acel teren intravilan.
Verisoarele mele si unchiul in viata nu considera ca mama mea ar avea vreun drept la mostenire. Notarul la care au mers initial a refuzat sa le faca actele fiindca nu vor sa ii dea mamei mele o treime din teren.
Acum au mers la un avocat prin care sa mearga in instanta sa faca aceasta dezbatere.
Vor putea instanta sa faca dezbaterea daca nu se face la toata suprafata? Si nu tot terenul este intabulat ci doar o mica parte.
Daca mergem in instanta poate un judecator sa anuleze acel titlu si sa o declare pe mama mea unica mostenitoare daca avem acel testament? Bunica a fost intretinuta de mama mea. A murit la noi acasa nu la ea in localitate fiindca unchii mei nu au vrut sa o ajute.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ElenaVartic , utilizator 20:44, 28 Martie 2017
Buna ziua, testamentul nu poate incalca mostenirea legala de care pot beneficia ceilalti frati ai mamei.
Chiar daca are testament, mama dvs. are dreptul doar la o cota mai mare decat a celorlalti frati, dar nu la tot.

Si da, exista posibilitatea anularii certificatului de mostenitor, in instanta daca acesta nu a respectat cotele de mostenire legala si testamentara.
Dar se poate dezbate o mostenire fara schite cadastrale si intabulari la terenuri. Sau se poate dezbate doar o parte din mostenire la tribunal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare în situația mea?! Ortansa1958 Ortansa1958 Ce acte sunt necesare în situația mea?! Bună ziua și numai bine! Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite ... (vezi toată discuția)
Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)
Testament fara titlu de proprietate florina5439 florina5439 Buna ziua. As dori sa stiu mai multe despre intocmirea unui testament. Bunica mea a divortat de sotul ei, cu care a avut doi fii. Bunicul s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)