Buna ziua. Ma numesc Mihai Catalin si pana acum 5 luni am avut in administrare o firma la care eram asociat unic in acte dar aveam un foarte bun prieten cu care lucram si eram un fel de asociati sa zicem asa dar nu cu acte. Totul a decurs destul de bine timp de 18 luni pana cand au intervenit unele neintelegeri si am decis ca este mai bine sa ne despartim. Eu am primit o oferta pt firma care o administram si am vandut-o ( ne ocupam de constructii civile si industriale ) el nestiind treaba aceasta ca eu am vandut firma. In urma cu cateva zile un indivit gaseste firma mea pe net, i a nr meu de tel de acolo si ma suna; Imi zice ca am sa-i platesc o factura pe care el a emis-o catre firma mea. Eu acum l-am intrebat mai multe detalii ( cum se numeste firma lui, data l-a care a fost semnat contractul cu el si persoana cu care a intocmit acel contract ), el spunandu-mi exact cum s-a intamplat si ce anume s-a intamplat. Ca sa fiu scurt si l-a obiect, persoana cu care eu eram " asociat " a facut o stampila pe baza unei copii a unui certificat de inregistrare de la fosta mea firma si cunoscandu-mi cat de cat semnatura si datele firmei a facut un contract cu acea firma in numele meu, cu datele mele personale si cu semnatura mea. Persoana care a primit acel contract vrea sa ma dea in judecata ca sa ii platesc facturile restante. Intrebarea mea catre dvs este: ce ar trebui sa fac, sau cum sa fac sa-l dau in judecata pe acest individ care s-a folosit de numele meu, de semnatura si datele mele? si daca l-as da in judecata as avea castig de cauza si ce anume i s-ar intampla lui. Mai mentionez in incheiere ca la data la care a fost semnat contractul firma nu se mai afla in posesia mea ci a persoanei care a preluat-o. Multumesc si astept cu interes un raspuns din partea dvs. O zi buna!!!
Aşteptaţi să vă dea în judecată şi în acel proces puteţi să vă apăraţi. Deocamdată dacă firma aţi vândut-o d-voastră nu mai aveţi calitatea să faceţi ceva în numele acelei firme. Discutaţi problema şi cu un avocat căruia trebuie să-i prezentaţi toate detaliile şi acte le pe care le aveţi legat de vânzarea firmei. Oricum la prima vedere se pare că este vorba de un fals şi uz de fals, dacă nu chiar şi de o înşelăciune .
Nu este vorba despre firma, pt ca nu afecteaza cu nimic. Aici este vorba despre mine, s-a folosit de numele meu si a semnat contracte false sub semnatura privata, semnatura care nu ii apartine. Nu cred ca are dreptul sa -mi foloseasca semnatura si datele mele personale in contracte de prestari servicii sau altfel de inscrisuri.
Nu il numeati dv ,,asociat ?
Cat a mers treaba va convenit si acum?
Spunetii sa plateasca debitul si asta e ati lucrat impreuna ati facut bani impreuna;
E bine sa lasati partea penala ,sa nu-i faceti rau daca ati mancat o paine impreuna la un moment dat.
da dar, daca intr-un final cineva iti trage o teapa de 65.000 de euro ai putea sa lasi de la tine si sa tii cont ca in trecut ai mancat o paine? eu cred ca de banii astia imi faceam propria mea fabrica. eu vvreau doar sa stiu ce ar trebui sa fac pt ca acest individ s-a folosit de numele si semnatura mea, pe mine nu ma intereseaza de debitul care il are firma de platit in contract, pe mine ma intereseaza partea aceasta cu folosirea abuziva a numelui si a datelor mele. multumesc