avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... co-imprumutat fara voie!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

co-imprumutat fara voie!

buna ziua. va prezint urmatorul caz:
in 2008 fratele meu a contractat de la o banca un credit de nevoi personale in valoare de 15.400 ron, credit la care a fost nevoie de un co-imprumutat. neavand pe cine sa aduca, functionara de la banca i-a spus sa o treaca pe mama sa, si sa semneze in numele acesteia. mama nu a stiut niciodata ca ea este co-imprumutat, ea chiar fiind internata la momentul respectiv in spital, intr-un alt oras. fratele meu nu a mai reusit sa plateasca ratele, mai ales ca, bonus, banca i-a oferit si un card de credit, pe care, bineinteles, l-a folosit. in 2013 mama a primit somatie de plata pentru suma de 24.000 ron de la kruk. fratele meu spune ca nu-si mai aminteste ce e cu cele doua semnaturi de pe contract. pe fiecare pagina a contractului, sub semnatura fratelui, mai apare o semnatura. este evident ca functionara de la banca l-a pus pe fratele meu sa semneze in numele mamei, care nici nu era prezenta.
ne-am gandit ca mama sa actioneze in judecata banca de la care a fost contractat creditul, si sa ceara anularea contractului de credit. sau sa actioneze in judecata firma de recuperatori pentru ca nu vor sa justifice in niciun fel datoria de 24.000 lei pe care o pretind, si nici in contractul de credit nu exista nicio clauza despre vinderea creantei de catre banca unei firme de recuperari creante.
intrebarile mele sunt urmatoarele
1. daca mama da banca in judecata, fratele meu poate fi cercetat pentru fals in acte? mentionez ca semnatura de sub semnatua lui, desi a fost facuta tot de el, nu o imita pe a mamei, este o "mazgaleala". de altfel, se stie ca contractul de credit se semneaza in banca, de fata cu functionarul bancii, de unde rezulta ca functionarul a fost de acord sau chiar l-a pus pe fratele meu sa semneze de doua ori contractul de credit.
2. exemplarul fratelui meu din contractul de credit nu este nici semnat nici stampilat de banca.. ne ajuta sau ne incurca acest lucru in vreun fel? nu stiu de ce nu este semnat si stampilat..
3. dupa recentul scandal in care au fost implicate bancile referitor la fraude in acordarea creditelor, credeti ca as putea sa o trimit pe mama direct la banca sa ceara anularea contractul de credit? ar avea vreo sansa?
4. dupa ce a primit somatia de la kruk, mama s-a speriat foarte tare si deja are probleme cu inima, pe acest motiv, pot cere despagubiri de la kruk? adica pot, dar credeti ca am sanse de castig?

sau, mai clar, ce ma sfatuiti sa fac ca mama mea sa iasa din asta si ca fratele meu sa nu aiba probleme?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 07:01, 9 Martie 2013
evident daca actionati banca in judecata, fratele dvs este subiect al infractiunii de fals, uz de fals si inselaciune, alaturi de functionarul bancar evident, krups va notifica pt ca a preluat prin cesiune creanta bancii. Deciziile va apartin dvs in continuare, scandalul media al bancilor nu va profita.
dar totusi, fratele meu s-a dus la banca si a cerut un credit de nevoi personale. mai departe tot ce a facut a fost sa respecte indicatiile functionarului. adu adeverinta, nu e buna adu alta, semneaza aici, semneaza si aici, gata poti sa scoti banii. cam asa s-au intamplat lucrurile. nu cred ca i-a explicat nimeni de ce semneaza de 2 ori
Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii, orice indemn al unei persoane nu inseamna ca trebuie pus in practica fara a fi analizat temeinic
inteleg punctul dvs de vedere. va multumesc pentru raspuns.
in continuare astept sfaturi despre cum as putea rezolva aceasta situatie
cel mai indicat sfat este achitarea creantei

Alte discuții în legătură

Împrumutul la bancă. Albas Albas Bună ziua. Tatăl decedat în urmă cu foarte puțin timp are un împrumut bancar (refinanțare de imprumuturi). Probabil că, conform legii și a ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredre? Cristescu Ioan Cristescu Ioan Buna ziua.In urma cu ceva timp,fratele meu,proaspat casatorit,a cerut mamei mele,contractul de pe apartament,pentru a face mutatia sotiei.Parintii sunt ... (vezi toată discuția)
O avocata ne-a pagubit de un apartament si 18000eur claral claral O avocata a asistat-o pe mama intr-o actiune, i-a castigat increderea, a devenit chiriasa intr-un apartament mostenit de mama, si \\"prietena\\" ei. In 2006, ... (vezi toată discuția)