avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredre?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredre?

Buna ziua.In urma cu ceva timp,fratele meu,proaspat casatorit,a cerut mamei mele,contractul de pe apartament,pentru a face mutatia sotiei.Parintii sunt divortati iar mama este in Italia,de unde a si trimis contractul.Fratele meu,sa aliat cu tatal,pe numele caruie este trecut apartamentul,si au scos pe baza contractului un credit de 20.000 lei,fara ca mama sa stie.Nu au platit creditul,am fost amenintati ca ni se va pune apartamentul in vanzare.Tatal si fratele meu,se fac vinovati de vreo infractiune?Eu m-am gandit la abuz de incredere.Mentionez ca parintii sun divortati de 10 ani si nu sa facut partaj,iar apartamentul a fost cumparat din banii mamei primiti de la bunica.Va mulltumesc si astept un raspuns cat mai bun.
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 17:25, 26 Iunie 2010
Imi cer scuze.m-am documentat mai bine,si cred ca este vorba de inselaciune.totusi,raspunsurile dumneavoastra sunt foarte importante pentru mine.
In opinia mea nu este vorba de nicio infractiune, de vreme ce si tatal este proprietar al apartamentului, iar comunitatea de bunuri a sotilor inca exista, nefiind efectuat partajul. Daca nu si-a platit ratele apartamentul da, poate fi executat silit.
dac exista o ipoteca pentru creditul facut far semnatura celuilalt sot..e inselaciuene fata de banca..plus fals si uz de fals..
daca e un credit de nevoi personale, banca nu poate sa execute pana nu cere partajul
Si ce ar fi fals? doar daca ar fi semnat in locul sotiei sau ar fi alterat in vreun mod datele cuprinse in actul de proprietate ar fi vorba despre infractiuni de fals. Insealaciune fata de banca nu stiu, si daca ar fi asa ,banca ar trebui sa depuna plangerea.
legally a scris:

Si ce ar fi fals? doar daca ar fi semnat in locul sotiei sau ar fi alterat in vreun mod datele cuprinse in actul de proprietate ar fi vorba despre infractiuni de fals. Insealaciune fata de banca nu stiu, si daca ar fi asa ,banca ar trebui sa depuna plangerea.

cel putin declaratia privind proprietatea, daca-i exclusiva sau..in fapt ..devalmasa..
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
ContSters152027, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind vanzarea unui apartament IoanBD IoanBD Buna ziua! As dori si eu sa stiu in ce conditii pot parintii mei sa treaca apartamentul pe numele meu. Parintii mei sunt divortati de 2 ani, nu au facut ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)