avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... co-imprumutat fara voie!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

co-imprumutat fara voie!

buna ziua. va prezint urmatorul caz:
in 2008 fratele meu a contractat de la o banca un credit de nevoi personale in valoare de 15.400 ron, credit la care a fost nevoie de un co-imprumutat. neavand pe cine sa aduca, functionara de la banca i-a spus sa o treaca pe mama sa, si sa semneze in numele acesteia. mama nu a stiut niciodata ca ea este co-imprumutat, ea chiar fiind internata la momentul respectiv in spital, intr-un alt oras. fratele meu nu a mai reusit sa plateasca ratele, mai ales ca, bonus, banca i-a oferit si un card de credit, pe care, bineinteles, l-a folosit. in 2013 mama a primit somatie de plata pentru suma de 24.000 ron de la kruk. fratele meu spune ca nu-si mai aminteste ce e cu cele doua semnaturi de pe contract. pe fiecare pagina a contractului, sub semnatura fratelui, mai apare o semnatura. este evident ca functionara de la banca l-a pus pe fratele meu sa semneze in numele mamei, care nici nu era prezenta.
ne-am gandit ca mama sa actioneze in judecata banca de la care a fost contractat creditul, si sa ceara anularea contractului de credit. sau sa actioneze in judecata firma de recuperatori pentru ca nu vor sa justifice in niciun fel datoria de 24.000 lei pe care o pretind, si nici in contractul de credit nu exista nicio clauza despre vinderea creantei de catre banca unei firme de recuperari creante.
intrebarile mele sunt urmatoarele
1. daca mama da banca in judecata, fratele meu poate fi cercetat pentru fals in acte? mentionez ca semnatura de sub semnatua lui, desi a fost facuta tot de el, nu o imita pe a mamei, este o "mazgaleala". de altfel, se stie ca contractul de credit se semneaza in banca, de fata cu functionarul bancii, de unde rezulta ca functionarul a fost de acord sau chiar l-a pus pe fratele meu sa semneze de doua ori contractul de credit.
2. exemplarul fratelui meu din contractul de credit nu este nici semnat nici stampilat de banca.. ne ajuta sau ne incurca acest lucru in vreun fel? nu stiu de ce nu este semnat si stampilat..
3. dupa recentul scandal in care au fost implicate bancile referitor la fraude in acordarea creditelor, credeti ca as putea sa o trimit pe mama direct la banca sa ceara anularea contractul de credit? ar avea vreo sansa?
4. dupa ce a primit somatia de la kruk, mama s-a speriat foarte tare si deja are probleme cu inima, pe acest motiv, pot cere despagubiri de la kruk? adica pot, dar credeti ca am sanse de castig?

sau, mai clar, ce ma sfatuiti sa fac ca mama mea sa iasa din asta si ca fratele meu sa nu aiba probleme?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 07:01, 9 Martie 2013
evident, multumesc, dar asta stiam si nu era nevoie sa-mi amintiti. de fapt daca dispunea de bani platea ratele la timp si nu se ajungea aici, dar nu are bani. si oricum suma este foarte mare acum si nu cred ca se mai poate pune problema sa plateasca. inca astept sfaturi despre cum sa iasa mama mea din situatie.
multumesc
Mama poate iesi, dar fratele pica si pe parte penala si sa dea banii bancii.
Deocamdata mama e buna de plata, trebuie sa faca plangere penala si sa se descopere un vinovat.
mama nu va face plangere impotriva fiului ei. daca nu sunt alte variante de a iesi mama fara a avea fratele probleme, atunci nu va face nimic si va plati ea in locul lui. dar problema e ca mama are imobil pe numele ei, si e speriata ii e frica sa nu ramana fara casa.
in conditiile in care fratele nu a imitat semnatura mamei.. poate fi numit uz de fals?
Cred ca incadrarea faptei ar trebui sa conteze mai putin.. daca va fi vb de inselaciune fata de banca sau de fals si uz de fals sau si una si alta.
Daca doriti sa riscati ca fratele sa fie condamnat fie si cu suspendare, mama poate sa faca plangere pt ca pana la urma femeia nu s-a imprumutat si nici nu a vrut sa garanteze un imprumut al altcuiva.
Mai riscati si altceva.. ca banca prin executor sa isi recupereze banii din casa si apoi mama sa se indrepte catre autorul sau autorii faptei sa-si recupereze paguba.
Poate ar trebui sa analizati situatia si sa ajungeti cu firma la o intelegere de plata.

Am sa-ti raspund eu, asa cum astepti ! Nu stiu daca vei citi mesajul, pe aici sunt unii foarte ,,pudici" ! Daca nu aveti bani de achitat creditul si nici nu vreti sa va execute kruk si sa mai ramaneti si datori (ca asa se intampla ! de ce, e alta poveste), mama va face plangere penala impotriva bancii+kruk. Fratele va declara ca nu el a semnat in locul mamei ci functionara bancii, cand i-a spus acesteia ca nu are de unde sa aduca un co-fraier, pardon, un co-imprumutat. E cuvantul lui impotriva cuvantului ei. Va fi o ,,lupta" in instanta intre niste hoti ! Solutia aceasta este buna doar DACA fratele nu are bunuri care pot fi executate de banca/kruk ! Oricum, angajati-va un avocat ! Unul bun, chiar foarte bun ! Si nici fratele, nici mama ta sa nu dea nicio declaratie, nimanui, SUB NICIUN MOTIV, DECAT IN PREZENTA AVOCATULUI ALES (cel platit de voi) ! Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
e4c5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumutul la bancă. Albas Albas Bună ziua. Tatăl decedat în urmă cu foarte puțin timp are un împrumut bancar (refinanțare de imprumuturi). Probabil că, conform legii și a ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredre? Cristescu Ioan Cristescu Ioan Buna ziua.In urma cu ceva timp,fratele meu,proaspat casatorit,a cerut mamei mele,contractul de pe apartament,pentru a face mutatia sotiei.Parintii sunt ... (vezi toată discuția)
O avocata ne-a pagubit de un apartament si 18000eur claral claral O avocata a asistat-o pe mama intr-o actiune, i-a castigat increderea, a devenit chiriasa intr-un apartament mostenit de mama, si \\"prietena\\" ei. In 2006, ... (vezi toată discuția)