avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si tutela minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si tutela minorilor

buna ziua,deci sunt in italia impreuna cu sotul si copii,casatoria a avut loc in romania acolo avem si domiciliul stabil acolo vrem sa divortam,am cazut la intelegere cu copii nostri nu mai vrem sa dezbatem tutela el vrea ca cea mare sa ramana la el si cea mica la mn dar nu stiu daca asa cv se poate face si daca este ceva bun pentru ,multcopil ca sa ramana la el,timpul lui pentru copil este foarte limitat nu stiu cum se va putea ocupa de el,multumesc pentru raspunsul la prima mea intrebare
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:32, 2 Iulie 2010
Daca v-ati hotarat sa divortati, nu va ramane decat sa reveniti in Romania si sa desavarsiti ceea ce v-ati propus. In ceea ce priveste copiii rezultati din casatorie instanta va decide in coustodia carui parinte vor ramane.
Aveti posibilitatea sa divortati in Romania, motivat de faptul ca legea care a guvernat casatoria a fost legea romana.
Intelegerea la care ati ajuns cu sotul dvs in legatura cu incredintarea celor doi copii rezultati din casatorie trebuie sa fie mentionata ca atare in cuprisul cerereii de chemare in judecata.
De asemenea, este foarte bine ca la momentul la care se discuta incredintarea copiilor, ambii soti sa fie prezenti in instanta pentru ca judecatorul sa ia act de solicitarile fiecaruia.
Instanta va lua masura incredintarii monorilor catre unul sau celalalt dintre parinti, atat pe baza intelegerii dintre ei, dar si avand in vedere posibilitatile financiare si de locuit ale fiecaruia dintre parinti.
Totodata, copii care au implinit varsta de 10 ani vor fi ascultati de catre instanta, si se va avea in vedere si cele declarate de copii.
Av. Mihai Vaduva
Angajati-va un avocat sa va reprezine si promovati actiune. se poate sa faceti o intelegere in ce priveste copiii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate desparti divortul de incredintarea minorului? miss_ra miss_ra Suntem intr-un proces de divort si amandoi dorim divortul. Dar fostul sot s-a razgandit si a facut apel pentru incredintarea copilului. Se poate pronunta ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)