avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire fara motiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire fara motiv

Buna ziua! Am si eu o intrebare la dv.Tatal meu a fost batut de un vecin acum doi ani , si sunt si acum in proces pentru ca politia a tinut dosarul 6 luni dupa aceea l-a trimis la parchet .
Vecinul l-a batut in strada pentru ca tatal meu avea o discutie cu un alt consatean . Atunci vecinul s-a repezit asupra lui si l-a lofit de i-a spart ochiul si ia rupt doi dinti.As vrea sa stiu daca tatal meu o sa poata recupera banii cheltuiti prin spital(are 10 zile de medical dat de comisie)?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:36, 3 Iulie 2010
da in cadrul procesului tatal dvs se poate constitui parte civila si sa solicite instantei acordarea de cheltueli materiale cat si morale
sigur ca da .
cam mare perioada asa ca va sfatuies sa vedeti care este stadiul lucrarilor dosarului si sa urgentati ca acest dosar sa fie trimis in instanta.
in instanta solicitati daune morale si materiale.
succes
Certificatul medico-legal,nu spitalul, cate zile de ingrijiri medicale concluzioneaza ca ar fi avut nevoie tatal dvs.pentru recuperare(actul emis de medicul legist) ?
chiar si pentru loviri sau alte violente art 180 c.pen. si tot trebuie sa raspunda acel vecin pentru ce a facut.
Persoana care suferit printr-o fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala, daca participa in procesul penal capata calitatea de parte vatamata.
Partea vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si a persoanei responsabile civilmente.
Constituirea ca parte civila se face in cursul urmaririi penale precum si in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare.
Cu alte cuvinte este necesar ca tatal dvs. sa se constituie parte civila atat pentru despagubiri materiale si morale in faza de urmarire penala .
Contactati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare - 35-40 de zile de ingrijire medicala, urgentare solutionare dosar melinaR melinaR buna seara daca stie cineva sa mi raspunda si sa ma ajute cu indrumarile necesare intrebarea mea este ; Baiatul prietenei mele in varsta de 31 de ani a avut un ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu, agresiune, injurii! vulcanescu35 vulcanescu35 Buna seara, Pe scurt, In curtea vecina a fost o petrecere, un individ a inceput sa arunce cu sticle si pahare la mine pe propietate, a fost agresata ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila in proces penal? andrreya andrreya Buna seara, Am auzit ca se pot constitui parti civile in procesul penal in vederea obtinerii daunelor materiale si morale. 1.Cum se procedeaza in acest ... (vezi toată discuția)