Buna ziua! Am si eu o intrebare la dv.Tatal meu a fost batut de un vecin acum doi ani , si sunt si acum in proces pentru ca politia a tinut dosarul 6 luni dupa aceea l-a trimis la parchet .
Vecinul l-a batut in strada pentru ca tatal meu avea o discutie cu un alt consatean . Atunci vecinul s-a repezit asupra lui si l-a lofit de i-a spart ochiul si ia rupt doi dinti.As vrea sa stiu daca tatal meu o sa poata recupera banii cheltuiti prin spital(are 10 zile de medical dat de comisie)?
sigur ca da .
cam mare perioada asa ca va sfatuies sa vedeti care este stadiul lucrarilor dosarului si sa urgentati ca acest dosar sa fie trimis in instanta.
in instanta solicitati daune morale si materiale.
succes
Certificatul medico-legal,nu spitalul, cate zile de ingrijiri medicale concluzioneaza ca ar fi avut nevoie tatal dvs.pentru recuperare(actul emis de medicul legist) ?
Persoana care suferit printr-o fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala, daca participa in procesul penal capata calitatea de parte vatamata.
Partea vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si a persoanei responsabile civilmente.
Constituirea ca parte civila se face in cursul urmaririi penale precum si in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare.
Cu alte cuvinte este necesar ca tatal dvs. sa se constituie parte civila atat pentru despagubiri materiale si morale in faza de urmarire penala .
Contactati avocat.