avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent!

vreau sa va intreb daca pot parasi tara cu fiul meu, avand hotarareade divort pronuntata si irevocabila,cu incredintare cu tot specific ca exista un program de vizita stabilit (bilunar). cum fac sa nu apelez la fostul sot?nu am ramas in relatii bune,va rog sa-mi raspundeti...multumesc mult.:sorry:
Cel mai recent răspuns: mihaela_dns , utilizator 23:16, 2 Iulie 2010
da, puteti pleca cu copilul fara acordul sotului, trebuie sa-l instintati despre locul unde va aflati ptr a putea sa vada copilul
Puteti parasi tara fara acordul sotului.Singura problema este daca doriti sa o parasiti definitiv sau numai pentru o scurta perioada, pentru ca in mod firesc avand o hotarare prin care i se stabileste tatalui un drept de vizita , in cazul nerespectarii acestui drept acesta poate formula impotriva dvs. o plangere penala intemeiata pe disp.art.307 al.2 c.p.
sunt medic in germania ,contractul l-am semnat pentru 2 ani,nu vreau sa ma stabilesc definitiv acolo,dar cat voi avea resedinta normal ar fi sa-mi iau si copilul dupa mine fara acordul lui , de asta sunt constienta ,insa este de ajuns doar sa-l anunt ? cum? exista proceduri legale presupun ,cand ajung acolo? multumec foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un stat european minorul decide daca vine in tara in vacanta??? kie kie sal revin cu o alta intrebare..sapt trecuta am vorbit cu fosta sotie si am intrebat-o daca cadem in comun acord referitor la vizitarea copilului si in ... (vezi toată discuția)
Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Ducere copil strainatate vincentiu vincentiu Copilul de 10 ani este incredintat mamei care mi l a lasat in grija prin procura notariala ,ea deplasandu-se in strainatate cu intentia de a ramane definitiv ... (vezi toată discuția)