avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Rezidenta sau Permis de sedere?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Rezidenta sau Permis de sedere?

Buna ziua,

imi puteti spune in ce conditii este posibila obtinerea rezidentei in romania sau a permisului de sedere pentru un cetatean englez , care are ca singur motiv, momentan, convietuirea cu un cetatean roman?

Nu detine proprietati , domiciliul fiind intr-un spatiu inchiriat , ulterior va fi angajat sau asociat unic al unei firme ce va fi filiala celei din Anglia . Va trebui atunci sa isi schmibe motivul sederii ?

Autoritatea pentru straini nu mi-a oferit nici un raspuns concret momentan , si nu stiu nici macar ce acte sunt necesare pentru asa ceva.

Daca ma puteti ajuta astept raspunsul dumneavoastra.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: amalia forte , utilizator 18:10, 30 Iulie 2007
Poate sa depuna o cerere pentru obtinerea permisului de sedere si in raspunsul la cerere o sa i spuna clar , in cazul in care nu i se aproba , care sunt motivele. Teoretic acum nu poate sa obtina nimic , pentru ca nu are nimic. Nici familie, nici munca nici proprietati. Dar , incercarea moarte n-are si va puteti lega de motivele invocate de ei. Sau, pana isi deschide firma, e vizitator.
Multumesc mult pentru raspuns . Cred ca pe varianta cu societatea o sa mergem pana la urma .

Cum credeti ca este mai bine ? sa fie angajat sau asociat ?

Multumesc!
A fi angajat sau asociat implica mai mult decat permisul de sedere. Trebuie sa se gandeasca bine la viitor si sa ia o decizie. Si persoana de langa el, la fel.
Firma va fi facuta si pentru a avea activitate si profit . Permisul de sedere si resedinta vrem sa il obtinem oricum , de aceea cautam solutia cea mai putin birocratica. Am incercat sa evitam implicarea lui in aceasta societate tot din acelasi motiv , dar daca altfel nu puem obtine acel permis o sa meregem pe aceasta varianta.

Va multumesc pentru ajutor, am primit mai multe raspunsuri aici decat la institutiile competente .

Acest site este unul din foarte putinele din Romania care sunt cu adevrat foarte bune si folositoare .

Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare ,este vorba de un cetatean grec, dar diferenta este ca el are deja o societate comerciala deschisa impreuna cu un cetatean roman,cum ar putea obtine mai repede permisul de sedere sau rezidenta?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere pentru cetatean american ana_tudose ana_tudose Buna ziua, As dori sa stiu in ce categorie de permis de sedere se potriveste un cetatean american care se afla in urmatoarea situatie: Momentan se afla ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean strãin non eu Sintex Sintex Buna ziua Logodnica mea ( eu sint cetățean roman cu domiciliul in romania)este cetățean al republicii Belarus si urmează sa vina in romania cu ... (vezi toată discuția)