imi puteti spune in ce conditii este posibila obtinerea rezidentei in romania sau a permisului de sedere pentru un cetatean englez , care are ca singur motiv, momentan, convietuirea cu un cetatean roman?
Nu detine proprietati , domiciliul fiind intr-un spatiu inchiriat , ulterior va fi angajat sau asociat unic al unei firme ce va fi filiala celei din Anglia . Va trebui atunci sa isi schmibe motivul sederii ?
Autoritatea pentru straini nu mi-a oferit nici un raspuns concret momentan , si nu stiu nici macar ce acte sunt necesare pentru asa ceva.
Daca ma puteti ajuta astept raspunsul dumneavoastra.
Poate sa depuna o cerere pentru obtinerea permisului de sedere si in raspunsul la cerere o sa i spuna clar , in cazul in care nu i se aproba , care sunt motivele. Teoretic acum nu poate sa obtina nimic , pentru ca nu are nimic. Nici familie, nici munca nici proprietati. Dar , incercarea moarte n-are si va puteti lega de motivele invocate de ei. Sau, pana isi deschide firma, e vizitator.
A fi angajat sau asociat implica mai mult decat permisul de sedere. Trebuie sa se gandeasca bine la viitor si sa ia o decizie. Si persoana de langa el, la fel.
Firma va fi facuta si pentru a avea activitate si profit . Permisul de sedere si resedinta vrem sa il obtinem oricum , de aceea cautam solutia cea mai putin birocratica. Am incercat sa evitam implicarea lui in aceasta societate tot din acelasi motiv , dar daca altfel nu puem obtine acel permis o sa meregem pe aceasta varianta.
Va multumesc pentru ajutor, am primit mai multe raspunsuri aici decat la institutiile competente .
Acest site este unul din foarte putinele din Romania care sunt cu adevrat foarte bune si folositoare .
Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare ,este vorba de un cetatean grec, dar diferenta este ca el are deja o societate comerciala deschisa impreuna cu un cetatean roman,cum ar putea obtine mai repede permisul de sedere sau rezidenta?
Va multumesc!