avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintare societate-avantaje dezavantaje
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintare societate-avantaje dezavantaje

buna ziua,

Doresc sa infiintez un after school si o gradinita. In acest sens va rog sa imi precizati, in mare, care ar fi avantajele/dezavantajele (din punct de vedere al impozitelor) pentru fiecare forma de societate (SNC, microintreprindere, asociatie familiala, microintreprindere, SRL, etc).
Subliniez ca in mod deosebit ma intereseaza impozitele care ar tb platite la stat pt fiecare forma de societate. Am inteles ca in cazul unui SRL impozitul se plateste raportat la cifra de afaceri si nu la profit. Va rog sa imi precizati daca aceasta prevedere este valabila si in cazul celorlalte forme de societate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 22:23, 2 Iulie 2010
Toate societatile comerciale (indiferent de tip: SA, SNC, SRL, etc) platesc impozit minim.

Pentru a scapa de acesta puteti infiinta o intreprindere individuala.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
Iulian MANEA, Contabil
Acum in vremurile astea vreti sa deschideti un SC?orice ati alege sa stiti ca va spun din proprie experienta ca lucrati doar ca sa dati bani la statul asta care nu se mai satura de luat de la noi...toata lumea inchide,si toti se feresc sa deschida...nu este totusi o alarma pt dvs.?Eu v-am spus doar parerea,va rog sa nu va suparati,da nu m-am putut abtine...stiu ca nu e raspunsul la intrebarile dvs.Am relatat doar o experienta...sa aveti noroc daca va dschideti mica afacere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)
Imm si antreprenoriat andania82 andania82 Va salut! Am 34 de ani sunt cadru didactic, cochetez de mult timp cu ideea deschiderii unui after-school in orasul meu, din investigatiile mele am inteles ca ... (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)